Big Next: Japanese Breakfast, Girl Ray

Tijdens een break van Little Big League, waar Michelle Zauner gitariste is, begon ze in 2013 met soloproject Japanese Breakfast. Eerste plaat Psychopomp (2016) was een 25 minuten durende trip in lo-fi dreampop, opgedragen aan de rouw om haar moeders ziekte en dood. Vol emotie, donkere humor en synths zette het album Japanese Breakfast op de kaart als 'breakout artist'. 

Een klein jaar later, op 12 juli, brengt ze bij Dead Oceans Soft Sounds From Another Planet uit, waarin ze het trauma verder uitspit in fantasieën over ... de ruimte en liefde voor een robot. De reacties zijn veelbelovend (Pitchfork, NPR, Paste Magazine, DIY) en plekjes worden vrijgehouden in de eindejaarslijsten van 2017.

Girl Ray is een Londens indiepoptrio bestaande uit drie - je raadde het al - jongedames. Hun gevoel voor harmonische samenzang, nonchalante 90's-vibes en melancholie bracht Girl Ray al in het voorprogramma van Slow Club en Ezra Furman, terwijl debuutplaat Earl Grey van The Guardian zomaar eventjes (****) kreeg. Aanrader voor fans van EMA, Mac DeMarco en Whitney, of de betere eigenzinnige indie-artiest.

Girl Ray(UK)

Veelbelovend indietrio dat flirt met lofi 90's-vibes en harmonische, prominente vocals als unieke troef heeft.

Lees meer

Japanese Breakfast(US)

Eerste album 'Psychopomp' zette de groep op de kaart; het tweede belooft in uw eindejaarslijstjes te komen. Lo-fi indiepop met veel syths, expliciete teksten, donkere humor en eenzaamheid.

Lees meer

Videos