Joey Bada$$ *sold out*

+ Aaron Rose, Chuck Strangers

In april bracht de Amerikaanse rapper Joey Bada$$ zijn tweede album All Amerikkkan Bada$$ uit. Het was de langverwachte opvolger van het alomgeprezen debuut B4.DA.$$, met gastbijdrages van o.a. Chronixx, J. Cole en Schoolboy Q

Joey Bada$$ heeft nooit weggestoken dat hij zich sterk laat inspireren door de traditionelere hiphop van A Tribe Called Quest, Wu-Tang Clan en 2Pac. Maar met het nieuwe, politiek geëngageerde album grijpt hij toch naar een nieuwer geluid. Het effect is er niet minder om. Toppers van dienst: 'Devastated' en 'Land Of The Free'.

Chuck Strangers en Aaron Rose zijn jarenlange vrienden en mede-kernleden van Pro Era, het collectief rond Joey Bada$$. Hun eigenzinnige, unieke rapstijlen maken je warm voor de master himself

▶︎ Young Mocro levert de plaatjes voor, tussen en na de optredens. 

Young Mocro(BE)

Young Mocro is een Gentse DJ die er geen doekjes om windt. Als lid van SupaFly Collective en MoonTroop wist ze haar sporen al te verdienen, door haar vaste show op Bruzz kent ze alles van hiphop.

Lees meer

Chuck Strangers(US)

Mede-oprichter van Pro Era en long time buddy van Joey Bada$$ en aanverwanten. De flow van de hiphopper herinnert aan andere New Yorkse legendes als Notorious B.I.G. en NAS.

Lees meer

Aaron Rose(US)

Aaron Rose is een lid van de Pro Era-crew. Net als bezieler Joey Bada$ is hij New Yorker in hart en nieren, maar eerder dan boombap gaat hij het zoeken bij duistere trap en r&b-geïnspireerde vocals.

Lees meer

Joey Bada$$(US)

Amerikaans hiphopfenomeen dat op z'n 19e doorbrak met '1999', om via 'Summer Knights' en 'B4DA$$" zichzelf naar de wereldtop rapte. 'All Amerikkkan Bada$$' is z'n nieuwste worp.

Lees meer

Videos