Warhola

+ Glints

Oliver Symons is alomtegenwoordig: hij zorgt voor synth, gitaar en backings bij Bazart en is bovendien co-producer bij Felix Pallas en Tsar B. Maar het begon allemaal met Warhola, waarmee hij in 2014 Humo's Rock Rally won, toen van Bazart nog maar amper sprake was. In 2016 kwam EP Aura uit met singles 'Unravel' en 'Lady', en recenter single 'Jewels', waarmee hij de Klub C op Werchter in brand stak. Dit voorjaar in AB werd trouwens al duidelijk dat de transformatie van bescheiden naar magistrale artiest ingezet was.

De Standaard zette het concert op Werchter in haar top 5. Beluister ook Symons' passage bij Lemaire Luistert op Studio Brussel.

Support van dienst is Glints, rapper uit Antwerpen die hiphop verbindt met duistere electronica. Z'n Britse roots zijn overduidelijk: The Streets en Kate Tempest zweven telkens duidelijk rond in z'n tracks, al herken je evengoed flarden Radiohead, Mount Kimbie of Bon Iver. Maar laat ons eerlijk zijn: de hiphopper levert vooral een heel eigen, uniek geluid af.

De Morgen was alvast lovend over z'n recente EP Burgundy: hoef je alvast niet meer te overtuigen: "Is Glints een blijvertje? We voorspelden het anderhalf jaar geleden eigenlijk al. Maar alleen wie zo doof als een erpel is, heeft vandaag nog een degelijk excuus om daar langer over te twijfelen." (****). 

Toni Simoni

Toni Simoni is het alter ego van Toon Van Holsbeeck. Sinds 2009 is hij programmator in café Krawietelke waarvoor hij Vlaanderen afschuimt op zoek naar de volgende Belgische muziektoppers. Als DJ is...

Lees meer

  Glints(BE)

  Antwerpse rapper met Britse roots, die je zo als de bastaardzoon van Mike Skinner en Kate Tempest kan zien. Op reeds twee EP's levert de man otherworldly hiphop af, zowat overal lo-vend onthaald.

  Lees meer

  Warhola(BE)

  Band van BAZART-frontman OIiver Symons. Unieke electronica-r&b vol synths, knisperende drums en autotune, die zowel op de benen als het hoofd mikt. Single 'Jewels' is niet weg te slaan uit de ether.

  Lees meer

  Videos