Live Track Cinema: Steiger

Live Track Cinema is een initiatief waarbij KASKcinema, Film Fest Gent en Democrazy pop- en rockmuzikanten uitnodigen om beeld en muziek op een creatieve manier samen te brengen. Deze editie ontmoet Steiger, de top van de Belgische jazzscene, de bijzondere glasplaatanimaties van Joeri Norstein

Gents jazztrio Steiger sleepte een hoop vier- en vijfsterrenrecensies in de wacht met hun zelf uitgegeven EP Steiger. Debuutplaat And Above All, uit bij El Negocito, liet gelukkig niet lang op zich wachten. Ondertussen hebben pianist Gilles Vandecaveye, drummer Simon Raman en contrabassist Kobe Boon zichzelf tot de top van de Belgische jazz gekatapulteerd. 

Voor Live Track Cinema viel de filmkeuze op de animatiefilms van Joeri Norstein. Deze Russische regisseur werd door The Washington Post 'de beste animator aller tijden' genoemd. De muziek van zijn twee bekendste animatiekortfilms, 'Hedgehog In The Fog' (1975) en 'Tale Of Tales' (1979), zullen alvast door de heren van Steiger onder handen genomen worden. Bovendien staat er ook nog een verrassende derde film op het programma.

Videos

Live Track Cinema: Steiger
23.09.17
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 12
Avondkassa
€ 15

Studentenkortingen zijn niet geldig voor dit concert.