All Eyes On Hip Hop: Zwangere Guy

+ Blu Samu

Belgische hiphop is meer dan ooit alive and kicking! Dit najaar host All Eyes On Hip Hop elke maand een avond in NEST met een opkomende groep van eigen bodem.

Omdat swag, stoer en chill allemaal cliché geworden zijn, zei men bij de Brusselse hiphopcrew Stikstof af en toe: "Die shit is zwanger". Omar-G van Stikstof, oftewel rapper Gorik van Oudheusden, is alomtegenwoordig als Zwangere Guy. Hij maakt laidback rap die België nog niet gezien heeft. De Morgen analyseert zijn succes: humor, slimme lyrics en topnotch producties.

Zijn mixtape (debuutplaat eigenlijk) Zwangerschapsverlof Vol. 3 verscheen in april, en is een prachtige doorsnede van de Brusselse hiphop: er zijn jazzy nummers maar ook vette beats, donkere teksten, odes aan de nineties, bangers en patserig rapwerk. Vol samenwerkingen ook, met o.a. Jan Paternoster en Roméo Elvis. De optredens volgen elkaar in sneltempo op: o.m. in het voorprogramma van Jon Wayne bij ons in maart, met Lefto in de AB (hij had een mooie rol in Lefto's docu In Transit), maar ook op Dour, Boomtown, Couleur Café, Vijverfestival, ... 

DJ Azer(BE)

Na A Tribe Called Quest opgepikt te hebben op een lokale radio, was Azer gebeten door hiphop. Hij haalt zijn inspiratie uit verscheidene muziekstijlen gaande van hiphop, funk en house tot...

Lees meer

Blu Samu(BE)

Blu Samu heeft een straffe EP Moka uit, waarmee ze op Dour en Boomtown indruk maakte. Haar huisgenoot mc Peet (Le 77) rapt mee op haar fantastische single 'Nathy'.

Lees meer

Videos

All Eyes On Hip Hop: Zwangere Guy+ Blu Samu
21.09.17
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 10
Avondkassa
€ 13