All Eyes On Hip Hop: TheColorGrey

Belgische hiphop is meer dan ooit alive and kicking! Dit najaar host All Eyes On Hip Hop elke maand een avond in NEST met een opkomende groep van eigen bodem.

Eerst als Grey, daarna als TheColorGrey timmert Will Michiels mee aan de Antwerpse hiphop. In 2016 was er de EP Do The Right Thing, met catchy single 'Sins'. Hij tekende bij Warner Music en bracht zijn debuutplaat "Rebelation" uit in mei 2017 met featurings van Oddisee en Darrell Cole.

Zijn zomer was goed gevuld met festivals als Couleur Café, Festival Les Ardentes, Pukkelpop en Leffingeleuren.

Op 'Rebelation' flirt Grey onbekommerd met pop en r&b, net zoals zijn stadsgenoten Darrell Cole en Blackwave doen. Rebelation eet slim van twee walletjes. De plaat is lichtvoetig en sexy genoeg voor de meisjes en stoer en street genoeg voor de homeboys uit de buurt. Grey’s geheim? Zijn impressionante, laidback zangstem die soms wat aan de jonge Usher doet denken, aan r&b-toppers als Ne*Yo of - in de meest smachtende passages - aan ladykillers als Drake en R.Kelly. Rebelation is hoedanook een unicum: een gloedvol "hiphop meets r&b”-album van eigen bodem met een erg Amerikaanse touch. - De Morgen.

DJ Azer(BE)

Na A Tribe Called Quest opgepikt te hebben op een lokale radio, was Azer gebeten door hiphop. Hij haalt zijn inspiratie uit verscheidene muziekstijlen gaande van hiphop, funk en house tot...

Lees meer

TheColorGrey(BE)

Rapper, zanger en producer die de laatste jaren aan een serieuze opmars bezig is. Na twee EP's en debuutplaat 'REBELATION' komt de artiest in april 2018 alweer met een nieuw plaatje aanzetten.

Lees meer

Videos