John Maus *sold out*

+ Gary War

De excentrieke John Maus maakt elektronische lo-fi pop die in reverb gedompeld is. Een concert van hem is een intense sprong in zijn universum, en dat is een bijzondere plek. Zijn aanhang ziet in hem een spirituele held met profetische gaven. De aankondiging van een nieuw album na 5 jaar stilte is dan ook groot nieuws!

Screen Memories komt uit op 27 oktober. Een eerste single 'The Combine' werd alvast gelost.

Maus speelde keyboards bij Ariel Pink's Haunted Graffiti, Animal Collective en Panda Bear. In 2006 bracht hij zijn solodebuut uit, dat uitgespuwd werd in heel wat kritieken. Maus postte de giftige commentaren op zijn MySpace-profiel, en werkte verder. Voor zijn volgende albums draaiden de meningen bij. PitchforkBBCSpinThe QuietusThe Guardian: allemaal zijn ze fan!

Support komt van Gary War, ofwel Greg Dalton uit Brooklyn. De synth/garage-muzikant is de vaste sound engineer van John Maus en zat samen met hem bij Ariel Pink's Haunted Graffiti. Met Taylor Richardson richtte hij dan weer het label Fixed Identity Records op. Het was in 2011 bovendien John Maus' tweede status update ooit op Twitter, "GARY WAR IS THE FUTURE".

Gary War(US)

Gary War, tevens sound engineer bij John Maus en voormalig lid van Ariel Pink's Haunted Graffiti, is support act.

Lees meer

    John Maus(US)

    John Maus werkt in zijn geboorteplaats Austin, Minnesota, aan zijn PhD in Politieke Wetenschappen en speelde keyboards bij groepen als Animal Collective, Ariel Pink's Haunted Graffiti en Panda Bear.

    Lees meer

    Videos

    John Maus *sold out*+ Gary War
    09.11.17
    Uitverkocht
    Deuren
    19:30
    Voorverkoop
    € 14
    Avondkassa
    € 17