Témé Tan

+ Bcote

Témé Tan is het alias van de Brusselse multi-instrumentalist Tanguy Haesevoets, die zijn eerste album uitbrengt op 6 oktober bij PIAS. Drie tracks uit dat album zijn al bekend: 'Ça Va Pas La Tête ?', 'Améthys', and 'Sè Zwa Zo'. 

Al jaren verzamelt hij uiteenlopende invloeden: rap op de Belgische radio in de jaren '90, Braziliaanse grooves uit de jaren '60, Japans experimentalisme uit de jaren 2000 en hedendaagse bands als Animal Collective en cLOUDDEAD. Het licht zag hij tijdens Straatfeesten in Rio de Janeiro: 'sindsdien maak ik muziek met één doel: de mensen laten dansen' (De Morgen). Zijn muziek is een cocktail van afrohouse, funk en elektronica; het label 'wereldmuziek' is uit den boze. 

In 2014 kwam een 7'' uit bij het Brusselse label Limite Records; voor zijn debuutplaat op 6 oktober trekt hij naar PIAS. 2017 was alvast fantastisch een fantastisch jaar voor Témé Tan: hij stond op Eurosonic, The Great Escape, deed supports voor Milky Chance, Songhoy Blues en Ibeyi en had een fantastische zomer met o.a. shows op Dour en tijdens de Gentse Feesten.

Check ook zijn remix van Calypso Roses 'Leave Me Alone' (Mad Decent).

Bcote zorgt voor de muzikale opwarming van de avond. Eigenwijze, originele field recordings mengt de jonge artiest met gitaar en keys, waarna alles wordt afgekruid met latino-invloeden. Dit jaar maakte hij nog een trip naar geboorteland Bolivia, om ginder in jungle en stad honderden opnames te maken. Binnenkort giet hij die in plaatvorm. Verwacht electronica à la Flying Lotus en Shlohmo, maar dan in een Zuid-Amerikaans kleedje. 

▶︎ DJ Mistah Matt (bezieler van het Gentse artistieke platform KAPOW) zorgt voor de plaatjes voor, tussen en na de shows.

Bcote(BE)

Met zijn mobiele microfoon kaapt Bcote alledaagse geluiden en puzzelt zo zijn muziek in elkaar, al zijn gitaar en toetsen eveneens belangrijk. Zoek zijn sound ergens tussen Shlohmo en Flying Lotus.

Lees meer

Témé Tan(BE)

Témé Tan is de alias van multi-instrumentalist en Brusselaar Tanguy Haesevoets. Met zijn Congolese roots mag het niet verbazen dat zijn muziek zich bevindt tussen funk, Afrikaanse muziek en singer-...

Lees meer

Videos

Témé Tan+ Bcote
26.10.17
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17