Témé Tan

Témé Tan is het alias van de Brusselse multi-instrumentalist Tanguy Haesevoets, die zijn eerste album uitbrengt op 6 oktober bij PIAS. Drie tracks uit dat album zijn al bekend: 'Ça Va Pas La Tête ?', 'Améthys', and 'Sè Zwa Zo'. 

Al jaren verzamelt hij uiteenlopende invloeden: rap op de Belgische radio in de jaren '90, Braziliaanse grooves uit de jaren '60, Japans experimentalisme uit de jaren 2000 en hedendaagse bands als Animal Collective en cLOUDDEAD. Het licht zag hij tijdens Straatfeesten in Rio de Janeiro: 'sindsdien maak ik muziek met één doel: de mensen laten dansen' (De Morgen). Zijn muziek is een cocktail van afrohouse, funk en elektronica; het label 'wereldmuziek' is uit den boze. 

In 2014 kwam een 7'' uit bij het Brusselse label Limite Records; voor zijn debuutplaat op 6 oktober trekt hij naar PIAS. 2017 was alvast fantastisch een fantastisch jaar voor Témé Tan: hij stond op Eurosonic, The Great Escape, deed supports voor Milky Chance, Songhoy Blues en Ibeyi en had een fantastische zomer met o.a. shows op Dour en tijdens de Gentse Feesten.

Check ook zijn remix van Calypso Roses 'Leave Me Alone' (Mad Decent).

Témé Tan

Témé Tan is de alias van multi-instrumentalist en Brusselaar Tanguy Haesevoets. Met zijn Congolese roots mag het niet verbazen dat zijn muziek zich in een spanningsveld bevindt tussen funk,...

Lees meer

Videos

Témé Tan
do 26.10
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17