Tamino *sold out*

+ Pitou

Tamino mag je gerust dé Belgische revelatie van 2017 noemen. De Antwerpse zanger/gitarist/pianist maakt sobere, melancholische muziek, vaak traag van tempo, maar altijd rijk in expressie. Zijn moeder liet hem al vroeg kennismaken met opera en theater. Zijn muzikale genen heeft hij van vader’s kant: Tamino’s grootvader is de in de Arabische wereld zeer bekende zanger/acteur Moharam Fouad (1934 – 2002). Het is onvermijdelijk dat Tamino's achtergrond doorsijpelt in zijn muziek. Zijn composities zijn beeldend en niet gespeend van dramatiek, daarnaast waait er een onmiskenbare woestijnwind door zijn muziek.

Sinds Tamino De Nieuwe Lichting 2017 (StuBru) won, gaat het razendsnel. In mei verscheen zijn bejubelde debuut-EP Taminomet single 'Habibi' (Unday Records - N.E.W.S.).  Hij maakte indruk op de Radio 1 Sessies van Het Zesde Metaal. Hij verpletterde Werchter, met reacties als 'Dit vergeet ik nooit meer' (De Redactie), 'Tamino ontroert, verleidt en verwoest Rock Werchter' - (*****, De Morgen), ... En ook op Pukkelpop overtuigde hij weer moeiteloos, getuige de laaiende recensies van De Standaard, De Morgen en Focus Knack

Zijn concert in de AB (oktober) is al een tijdje uitverkocht. In april mag Tamino Gent komen verpletteren!

Pitou(NL)

Amsterdamse muzikante met een gouden stem en een bijzondere kijk op folkpop. Alela Diane, Laura Marling en Julia Holter luisteren goedkeurend mee.

Lees meer

Tamino

Singer-songwriter Tamino uit Antwerpen maakt sobere, melancholische muziek en behoort tot De Nieuwe Lichting voor 2017.Tamino-Amir Moharam Fouad is de kleinzoon van Moharam Fouad, een bekende zanger...

Lees meer
Tamino *sold out*+ Pitou
26.04.18
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 20
Avondkassa
€ 24

Dit is een staand concert. Op de balkons zijn een beperkt aantal ongenummerde zitplaatsen. Kom best op tijd, en neem de trappen achterin de zaal.