Excite: Le Motel

+ F.U.N.C., Tellavision

De Brusselse producer Le Motel heeft een voorliefde voor de combinatie van organische, etnische sounds en elektronische elementen. Je kent hem van samenwerkingen met Roméo Elvis, YellowStraps, Clap! Clap! en Aliosha. Gilles Peterson is grote fan van zijn recentste release OKA (Cosmic Compositions). 

Het duo F.U.N.C. bestaat uit Misha, rapper en beatmaker uit Finland, en de Nederlandse zangeres en drumster Chai Blac. Hun debuutsingle 'Nectar' neemt je mee op een futuristisch en duister R&B avontuur. 

De Duitse Fee Kuertens werkt in haar unieke niche rond soundscapes, kraut en eigenwijze electronica. De multi-dimensionele aanpak van haar avantgarde-popproject Tellavision zet zich bewust af tegen artistieke traditie, en neemt de luisteraar mee op een onvoorspelbare tocht vol synths, vervormde vocals en minieme percussie. 

Excite is aan zijn vierde editie toe als samenwerking tussen Poppunt, Charlatan, PXL en Democrazy. Het concept is eenvoudig: een concertavond met een Belgisch talent als hoofdact (Le Motel) en support acts uit de buitenlandse selectie van Excite (F.U.N.C., tweede band tbc). Studenten muziekmanagement van de PXL Hogeschool werken mee aan dit evenement. 

F.U.N.C.(NL)

Met roots in Finland, Ukraïne, Nederland en Congo spat de multiculturaliteit van dit duo. Hun donkere R&B mengt soulvolle vibes met harde beats.

Lees meer

Tellavision(DE)

Tellavision is het avantgarde-popproject van Fee Kuerten. Ze negeert de traditionele structuren van kunst en muziek, en creeërt een niche die ze zelf Hardware Post Pop noemt.

Lees meer

Le Motel(BE)

Le Motel is een 25-jarige Brusselaar, overdag grafisch designer, tijdens de nacht exotische beatmaker en dj. Zijn releases en samenwerkingen (o.a. met Roméo Elvis en Clap! Clap!) zijn eclectisch.

Lees meer

Videos

Excite: Le Motel+ F.U.N.C., Tellavision
05.10.17
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 5
Avondkassa
€ 8

Excite staat voor Exchange of International Talent in Europe, en is een samenwerking tussen negen organisaties die zich inzetten voor jong muzikaal talent. Ze komen uit België, Nederland, Denemarken, Schotland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Duitsland en Finland. Deze muziekorganisaties werken op hun beurt samen met lokale toonaangevende clubs en festivals. Poppunt, aanspreekpunt voor muzikanten, dj's en producers in Vlaanderen, vertegenwoordigt België samen met Muziekodroom (Play Festival) en PXL-Music. Dit jaar vaardigen ze Faces On TV en Wanthanee af. Vorige edities bevatten de selecties onder meer LTGL, Wooly Mammoths, Brutus, And They Spoke in Anthems, Byron Bay, Go March en Tubelight.