Nobody (Willis Earl Beal) - i.h.k.v. Autumn Falls

+ Low Hill

In 2012 stond Willis Earl Beal nog op DOK, en later die zomer op Pukkelpop; enkele jaren voordien was hij nog een busker in Chicago. Als een sjamaan bezweerde hij met zijn charisma, fantastische stem en rauwe, elektronische folkmuziek, waarmee hij deed denken aan zijn grote held Tom Waits. Na enkele succesvolle platen (Acousmatic Sourcery, Nobody Knows, Nocturnes) verdween hij even snel als hij gekomen was. Hij brengt zijn muziek tegenwoordig anoniem uit, onder de naam Nobody. Een eerste album als Nobody is Turn, Circle, Sun And Moon: een hypnotische plaat waarop schoonheid verborgen zit onder een donkere laag. Single 'Feel' werd vergezeld van deze boodschap:

"There is a brief space
between dark and light,
Day and Night,
between micro-turns
of the planet;
when it is possible
for a sensitive animal
to be changed into
something else entirely."
                            -nobody

Het album is volledig te beluisteren op Soundcloud, en als cassette verkrijgbaar bij Big Cartel. Lees een interview en een review bij Far Out Magazine en kom kijken naar één van de meest authentieke, out there artiesten van het moment.

Low Hill, het soloproject van de Antwerpse multi-instrumentalist Laurens Vanhulle, verzorgt het voorprogramma. Hij brengt een fijne mix van klassiek songschrijverschap en elektronisch experiment, waarbij melancholie steeds aan de oppervlakte zweeft. Zijn songs komen opdoemen uit een mist van soundscapes, maar blijven op een gitaar met drie snaren evengoed aanwezig.

Low Hill(BE)

Zanger, songsmid, multi-instumentalist en producer. Brengt een fijne mix van klassiek songschrijverschap en elektronisch experiment, waarbij melancholie steeds aan de oppervlakte zweeft.

Lees meer

Nobody (Willis Earl Beal)(US)

Willis Earl Beal wordt zowat gezien als het mannelijke antwoord op Cold Specks; jong en een opvallende voorliefde voor de rauwe authenticiteit van oude blues. Verdere – terechte – vergelijking...

Lees meer

Videos

Nobody (Willis Earl Beal) - i.h.k.v. Autumn Falls+ Low Hill
12.11.17
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17