Douglas Firs

+ Tim Knol

Douglas Firs, De band rond Gertjan Hellemont bracht op 13 oktober zijn derde plaat uit, Hinges Of Luck, bij Excelsior Recordings. Je hoort nog steeds die mix van hartverscheurende melancholie en rauwe roots rock, maar het geluid is een paar planeten opgeschoven: de melancholische liefdesliedjes zoals 'Pretty Legs & Things To Do' of 'Caroline' uit zijn eerste twee albums worden aangevuld met vragen die Gertjan zich niet eerder stelde. How Can You Know? 

Op single 'Undercover Lovers' stapt hij alvast af van zijn folk/rock/country-combo; "hij introduceert een beat, en synths, het betere drumwerk en een hoofdrol voor Van Hellemonts stem. De sfeer is nu eens licht melancholisch en weemoedig, dan weer eerder dromerig met een tikje verlangen. Hier kunnen we wel aan wennen.", aldus Dansende Beren. Van Hellemont schreef de songs voor deze plaat dan ook uit een soort tegengif voor zijn heimwee naar België, toen hij in september 2016 enkele maanden in z'n eentje in Canada doorbracht, en alles even niet zag zitten. 

De bandleden die zich rond Gertjan scharen zijn niet van de minsten: Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) op bas, Laurens Billiet (drums), Senne Guns (Admiral Freebee, Pomrad) en broer Sem Van Hellemont. Voor Hinges Of Luck nodigde topproducer Kevin Ratterman Gertjan uit in zijn La La Land Recording Studio in Louisville, Kentucky (USA).

Support komt van Tim Knol. De Nederlandse rock-'n-roll singer-songwriter brengt met Cut The Wires weldra zijn vierde album uit.

Tim Knol(NL)

Nederlands singer-songwriter die na de grote doorbraak in 2010 al drie gesmaakte platen afleverde. Met nieuwe plaat Cut The Wire sijpelt de spontaniteit van zijn garage/powerpop groep The Miseries.

Lees meer

Douglas Firs

Douglas Firs is de vijfkoppige band rond Gertjan Van Hellemont. 'Hinges Of Luck', plaat drie, bevat nog steeds de mix van hartverscheurende melancholie en rauwe roots rock, maar met extra electronica.

Lees meer

Videos

Douglas Firs+ Tim Knol
31.01.18
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17

***BEREIKBAARHEID***
Tijdens de dagen van het lichtfestival is het raadzaam dat mensen die met de wagen naar NEST komen, dit doen vóór 18:30 of het openbaar vervoer nemen. Tot 24u mag je niet in de zone rond Gent Zuid rijden met de auto.