Douglas Firs

Douglas Firs, De band rond Gertjan Hellemont bracht op 13 oktober zijn derde plaat uit, Hinges Of Luck, bij Excelsior Recordings. Je hoort nog steeds die mix van hartverscheurende melancholie en rauwe roots rock, maar het geluid is een paar planeten opgeschoven: de melancholische liefdesliedjes zoals 'Pretty Legs & Things To Do' of 'Caroline' uit zijn eerste twee albums worden aangevuld met vragen die Gertjan zich niet eerder stelde. How Can You Know? 

Op eerste single 'Undercover Lovers' stapt hij alvast af van zijn folk/rock/country-combo; "hij introduceert een beat, en synths, het betere drumwerk en een hoofdrol voor Van Hellemonts stem. De sfeer is nu eens licht melancholisch en weemoedig, dan weer eerder dromerig met een tikje verlangen. Hier kunnen we wel aan wennen.", aldus Dansende Beren. Van Hellemont schreef de songs voor deze plaat dan ook uit een soort tegengif voor zijn heimwee naar België, toen hij in september 2016 enkele maanden in z'n eentje in Canada doorbracht, en alles even niet zag zitten. 

De bandleden die zich rond Gertjan scharen zijn niet van de minsten: Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) op bas, Laurens Billiet (drums), Senne Guns (Admiral Freebee, Pomrad) en broer Sem Van Hellemont. Voor Hinges Of Luck nodigde topproducer Kevin Ratterman Gertjan uit in zijn La La Land Recording Studio in Louisville, Kentucky (USA).

Douglas Firs

Douglas Firs is een vijfkoppige band rond Gertjan Van Hellemont. De groep bracht in 2012Shimmer & Glow uit, goed voor vier radiosingles in België en Nederland, recensies vol superlatieven en...

Lees meer

Videos

Douglas Firs
wo 31.01
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17