A. Savage (Parquet Courts)

+ Jack Cooper

Na vijf platen met zijn New Yorkse postpunk-band Parquet Courts gaat zanger/gitarist Andrew Savage de solo-tour op. De man werd muzikaal en mentaal volwassen, en beseft nu dat de liefde niet énkel gebroken harten inhoudt. Op Thawing Dawn (Dull Tools) - waarop muzikanten uit o.a. Woods, Ultimate Painting en Psychic TV meespelen - bejubelt hij het 'nu', in plaats van 'wat was'. 

Nick Cave, Bob Dylan of Kurt Vile lijken af en toe om het hoekje te loeren, maar met A. Savage kiest Andrew toch vooral voor een heel persoonlijk geluid, dat lofi indie en folk in een eigenzinnig singer-songwriterkleedje steekt.

A. Savage krijgt voor z'n debuut zomaar even 8/10 van Under the Radar! "Alert and composed, he spins lyrical wit with observation owed to his newfound attitude of embracing the present, using metaphor to indicate a soundness".

Support act Jack Cooper is lid van Ultimate Painting en Mazes, en ook hij heeft een eerste soloplaat uit. Sandgrown vertelt zijn verhaal over opgroeien aan de Engelse Fylde Coast. Met simpele maar doeltreffende gitaren en prominente vocals levert Cooper indieballads af, over een laagje van experiment à la John Cale.

▶︎ Helter Skelter DJ's

Helter Skelter DJ's(BE)

Helter Skelter wordt elke woensdag uitgezonden op Urgent FM. De gebruikelijke dj's van het programma zorgen ervoor dat we niet zonder de betere rockmuziek komen te zitten!

Lees meer

A. Savage(US)

Parquet Courts-frontman wordt volwassen, en bezingt de positieve kanten van de liefde. In de uitgepuurde, oprechte indiefolk van z'n soloproject zit minder rauwheid, maar des te meer gevoel.

Lees meer
A. Savage (Parquet Courts)+ Jack Cooper
25.01.18
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16