King Gizzard & The Lizard Wizard *sold out*

+ Mild High Club

King Gizzard & The Lizard Wizard zou wel eens koploper kunnen zijn in de eerste klasse van meest hardwerkende bands. De Australische garagerockers brachten op vijf jaar tijd al 11 (!) albums uit; de niet-studiotijd vullen ze op met touren rond de aardbol. Dit jaar pakt de groep het nóg uitdagender aan: ze beloofden de fans om víjf platen te releasen, en dat lijkt aardig te lukken.

Eerst was er het Oosters-getinte, psychedelische Flying Microtonal Banana, gevolgd door het opgefokte, koortsdroomachtige Murder Of The Universe. Een jazzplaat kon ook niet achterwege blijven, vond de zevenkoppige machine. Daarom lieten ze Sketches of Brunswick East op de wereld los, samen met de kompanen van Mild High Club. Eind november kwam alweer Polygondwanaland uit, waarop alweer een nieuw geluid te horen is: single ‘Crumbling Castle’ combineert zowat al het vorige, maar giet daar nog een scheut elektronisch geïnspireerde kraut doorheen. Met 'All Is Known' en 'Beginners Luck' verschenen midden december twee singles van een vermoedelijk vijfde plaat. Op één jaar, jawel.

Live steevast het equivalent van een muzikale wervelwind, gestuwd door een retestrak drummersduo en de hitsige, aanstekelijke vocals van frontman Stu McKenzie. Hedendaagse garage opgefleurd met prog-, glam- en bluesrock; dit hoorde je zelfs Ty Segall en Thee Oh Sees nog niet doen. 

mild high club is de band rond Alexander Brettin. In de lijn van Mac DeMarco, Conan Mockasin en Ariel Pink maakt de LA-based band zonnige slackerrock en lofi psychpop. Intussen hebben ze twee fijne platen uit, met Skiptracing als laatste wapenfeit. Clash Magazine: "Expertly faded in drums, festive percussion, and jangly guitars all feel organic and inviting, and Brettin’s vocal melodies blend in seamlessly" (7/10).

Mild High Club(US)

Amerikaanse lofi psychpop. Ze zijn goeie vriendjes met King Gizzard en werkten ook mee aan hun "Sketches Of Brunswick East". Voor fans van Mac Demarco en Conan Mockasin.

Lees meer

King Gizzard & The Lizard Wizard(AU)

Naast die voor langste bandnaam wint King Gizzard & The Lizard ook de prijs voor hardwerkendste band van het moment, met 11 platen op 5 jaar tijd. Hitsige garagerock voor fans van Thee Oh Sees en Ty!

Lees meer

Videos

King Gizzard & The Lizard Wizard *sold out*+ Mild High Club
Uitverkocht
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 18
Avondkassa
€ 21