Big Next: Leyya

+ Louie

Chaos versus routine, man versus vrouw, kunst versus pop. Al deze contrasten zijn terug te vinden in de muziek van Leyya. Het electropop duo is afkomstig uit Wenen en klinkt als een combinatie van melancholie en elektronische beats. Experimenteel en tegelijk herkenbaar.

Na het succes van singles zoals 'Superego', 'Butter' en 'Zoo' zijn ze op weg de wereld te veroveren met hun unieke sound. Dat het een veelbelovend duo is, is al bewezen op verschillende festivals. Ze wonnen ook de prestigieuze FM4 Award bij de Amadeus Austrian Music Awards. Sauna, hun nieuwe album, verscheen in januari 2018 en kreeg meteen lof van tastemakers als Pigeons and PlanesWonderland Magazine, Clash magazine, Complex, Konbini, The 405, Consequence of Sound, BBC Radio 1's Huw Stephens and Phil Taggart en zoveel meer. Check it out

Voorprogramma van de avond is Louie: soulpop met groove. Hun debuut-EP Movin' On  leidde tot selecties in De Nieuwe Lichting 2018 van Studio Brussel en in de voorrondes van Humo's Rock Rally.

Louie(BE)

Gentse soulpop dat even zoet klinkt als het glazuur uit hun videoclip 'Movin' On'. Gehoord op Studio Brussel, Radio 2, gezien op JIM, KERK, Zeverrock, Woodrock, Burgrock,...

Lees meer

Leyya(AT)

Dit electropopduo, afkomstig uit Wenen, klinkt als een combinatie van melancholie en elektronische beats. Hun recente album 'Sauna' kreeg al lof van BBC, Consequence Of Sound en Clash Magazine!

Lees meer

Videos