Halve Finale Humo's Rock Rally

Met Berg, Budget Trash, Emy, Hulder, Josefien Deloof, Watchoutforthegiants, Lip Service, Monskopoli, The Waltz, en Walther.

Humo's Rock Rally, de moeder aller rockwedstrijden, blaast 40 kaarsjes uit in 2018! Ontdek op de 21ste editie als eerste de opvolgers van Absynthe Minded, Warhola, dEUS, The Van Jets, The Black Box Revelation, Novastar en ga zo nog maar even door. 

Intussen is het bijna twee jaar geleden dat Whispering Sons met goud ging lopen in de AB, en staan er nieuwe revelaties klaar om zich te bewijzen. Maar liefst 825 acts schreven zich dit jaar in om een gooi te doen naar eeuwige roem. In de preselectie wordt het kaf van het koren gesneden tot 100 bands, die het beste van zichzelf geven in 10 verschillende voorrondes. Tenslotte schieten nog 20 halve finalisten over, die de concertzaal van Vooruit mogen inpakken. Daar begon het voor onder meer Gorki ook allemaal. De kortste weg naar eeuwige roem, wees erbij!

De helft van die 20 uitverkorenen zijn te gast in de Vooruit: Berg, Budget Trash, Emy, Hulder, Josefien Deloof, Watchoutforthegiants, Lip Service, Monskopoli, The Waltz, en Walther.

Berg(BE)

Berg is een vierkoppige, Gentse band, ontstaan eind 2014. Met invloeden uit electronica, indie en eighties synthpop maakt het viertal dromerige popsongs.

Lees meer

The Waltz(BE)

Combineer het beste van The Hickey Underworld, Raketkanon en Hypochristmutreefuzz met elkaar, en dan bekom je The Waltz.

Lees meer

Walther(BE)

Elektronisch getinte folk met elektrische gitaar en geborstelde drums, in 2015 uit de grond gestampt door Hannes Walther Cuyvers.

Lees meer

Hulder(BE)

Hulder is een Gentse band rond songwriter en producer Nick Benoy, ontstaan aan het einde van 2015. Hulder klinkt als een rocker die pop maakt: catchy nummers met een vleug sixties, bestrooid met...

Lees meer

Emy(BE)

Ontroerende muziek, over intieme gevoelens en gedachten, met vibes richting soul en indiepop.

Lees meer

Josefien Deloof(BE)

Jonge artieste die ergens tussen pop, soul en r&b een eigen plekje zoekt in muziekland. Ze werd reeds geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2017.

Lees meer

Lip Service(BE)

Lip Service (die eerst door het leven ging als Momma Said So) bundelt een waslijst aan invloeden in grillige maar aanstekelijke songs.

Lees meer
Halve Finale Humo's Rock RallyMet Berg, Budget Trash, Emy, Hulder, Josefien Deloof, Watchoutforthegiants, Lip Service, Monskopoli, The Waltz, en Walther.
Deuren
15:00
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16

De deuren openen om 15:00; om 16:00 start de eerste band. De laatste groep speelt om 20:30, het einde van de avond is voorzien rond 22:00.

De volgorde van de tien finalisten wordt de dag zelf bepaald in de namiddag, door middel van loting.