Aldous Harding

Ardous Harding is meer dan louter een zangeres: in haar unieke folksound intrigeert én bezweert ze. Met haar zelfgetitelde debuutalbum was het in 2015 meteen raak: ze resideerde twee weken lang in Bristol bij John Parish (die al een serieuze vinger in de muzikale pap te brokken had bij onder meer PJ Harvey en Sparklehorse), en leverde zo een collectie parels aan uitgepuurde, met kamerpop doorspekte folksongs af. The 405 gaf haar meteen 8/10 en ook Under The Radar vond (****) terecht.

Party, de plaat die ze dit jaar uitbracht, kwam uit op het invloedrijke label 4AD en gaf haar enkel meer erkenning. Ze breidt haar geluid uit met ballades en zelfverklaarde 'gothic folk', ze giet extra poëzie door de teksten - telkens gebracht met een bizar vleugje humor. Harding mocht in 2017 een uitverkochte AB Club op haar palmares schrijven, gooide hogen tevens ogen op Feeëriën (Humo: 4/5) en kreeg zowel van The Guardian, Drowned In Sound áls DIY Magazine vier sterren voor die tweede langspeler.

De sfeervolle, karakteristieke setting van NTGent moét gewoon de ideale plek zijn voor de intieme liveset van Aldous Harding.

Aldous Harding(NZ)

Dé revelatie van de neo-folkbeweging. Op twee jaar tijd leverde ze twee platen af, waarop uitgepuurde songs en bizarre humor hand in hand gaan. Voor fans van Kate Bush en PJ Harvey!

Lees meer

Videos

Aldous Harding
vr 30.03
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17

Vanwege de verbouwingen is de zaal getransformeerd naar een clubruimte voor een staand publiek. Geen stoelen op de parterre dus!