Balmorhea

+ Martyn Heyne

Het zeskoppige ensemble Balmorhea brengt zowel minimalistische als complexe instrumentale post-rock vol klassieke invloeden. Hun vorige album Constellations, dat o.a. door Pitchfork de hemel in geprezen werd als "their best record to date", dateerde alweer van 2010. 

Hoog tijd voor een waardige opvolger dus! En die is er met Clear Language, dat de verwachtingen weer moeiteloos inlost Writtenmusic omschrijft het als "(...) een prachtprestatie. Alwéér. Keer op keer slaagt het duo erin om ons hart en ziel te veroveren. (...) want ook live blijft Balmorhea een ervaring om écht over naar huis te schrijven." Voer voor fans van Sigur Ros, TortoiseMax Richter en Arvo Pärt!

Martyn Heyne is een klassiek geschoold gitarist die de grenzen van het instrument opzoekt. Hij creëert ambient-achtige soundscapes en speelt in meer of mindere mate met experiment en improvisatie. Beklijvend en intrigerend!


Martyn Heyne(DE)

Berlijns componist en klassiek geschoold gitarist die uitgepuurde ambientcreaties en electronische soundscapes uit z'n instrument tovert.

Lees meer

Balmorhea(US)

Het minimalistisch ensemble Balmorhea brengt complexe instrumentale post-rock met klassieke invloeden. Warme sfeer, textuur en ruimtelijkheid!

Lees meer

Videos

Balmorhea+ Martyn Heyne
12.03.18
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16

In principe is dit een staand concert: door verbouwingen verdwijnen de stoelen uit de parterre, die wordt omgevormd tot clubruimte. Indien volzet worden de balkons opengesteld, die zijn zittend.