Derek & The Dirt

Albumvoorstelling 'All Today's Words'

Toen Derek & The Dirt hun debuutsingle 'Oh By The Way' in 1989 uitkwam, mocht je spreken van een regelrechte hit in Vlaanderen. Het door Thé Lau geproducete, titelloze debuut leverde de groep shows over heel het land op, en maakte hen een van dé rockbands met de strafste live-reputatie in België. Ook tweede plaat Love Exaltation was een schot in de roos, en kreeg een release via EMI. Het akoestische Fourplay en Insanity bleken logische vervolgen, al splitte Derek & The Dirt alweer in 1993. 

Maar het muzikale bloed kruipt duidelijk waar het niet gaan kan. Onderhuids bleef de goesting groeien om nog eens samen met oud, maar vooral ook nieuw werk de Belgische rockscene te verrassen, en enkele vette stomende optredens te geven. De voorbije zomer speelde Derek & The Dirt al in een uitverkochte Charlatan in Gent en Manuscript in Oostende, en intussen staat ook het nieuwe album All Today's Words in de steigers, met een release eind februari 2018.  

Derek & The Dirt(BE)

Gentse rockgroep die in 1989 Vlaanderen veroverde met zijn debuutalbum en hit 'Oh By The Way'. Na drie platen en grote concerten splitte de band in 1993, om nu glorieus terug te keren met nieuw werk.

Lees meer

  Videos

  Derek & The DirtAlbumvoorstelling 'All Today's Words'
  03.03.18
  Deuren
  19:30
  Voorverkoop
  € 15
  Avondkassa
  € 18

  In principe is dit een staand concert: door verbouwingen verdwijnen de stoelen uit de parterre, die wordt omgevormd tot clubruimte. Indien volzet worden de balkons opengesteld, die zijn zittend.