De Jeugd Van Tegenwoordig *sold out*

+ Abel

Toen De Jeugd Van Tegenwoordig hun debuutsingle 'Watskeburt' in 2005 uitkwam, veranderde er voorgoed iets in het muzikale landschap van de Lage Landen. Faberyayo, Willie Wartaal, Bas Bron en Vieze Fur regen de hits vervolgens non-stop aan elkaar. 'Hollereer', 'Sterrenstof', 'Get Spanish', 'De Formule', 'Manon': stuk voor stuk nummers die het beste van hiphop, electro en pop weten samen te brengen. Klassiekers, die je so-wie-so kent.

Het viertal liet even niets van zich horen, maar komt nu  - gelukkig - weer aanzetten met een nieuwe single, toepasselijk 'Gemist' getiteld. Pittige beats, sappige rhymes, een extreem dansbaar fundament - jep, De Jeugd Van Tegenwoordig is terug. En stunten doen ze nog steeds als nooit tevoren: onlangs brachten ze 'Makkelijk (Voor Ons)' uit, een single verspreid over maar liefst 56 verschillende videoclips, met evenveel verschillende regisseurs.

Abel warmt op voor De Jeugd Van Tegenwoordig. Deze Amsterdamse rapper werd bekend als vlogger maar heeft sinds 2017 ook zijn eigen rapalbum 'Rapchamp' uit. 3 nummers op het album zijn een samenwerking met De Jeugd Van Tegenwoordig-lid Faberyayo. Typerend aan zijn rapteksten is dat er vaak Engels en Nederlands door elkaar gebruikt wordt. 

De Jeugd Van Tegenwoordig(NL)

Elektrohiphop-formatie uit Nederland die ondertussen al dertien jaar de ene hit na de andere de wereld in knalt. Ze touren lustig rond met hun zesde plaat 'Luek', en verkopen show na show uit.

Lees meer

Videos