Big Next: Nap Eyes

Voor een debuutalbum 7/10 krijgen van Pitchfork, het is weinige jonge bands gegeven. Nap Eyes kreeg echter die eer voor hun Whine of the Mystic, en zag opvolger Thought Rock Fish Scale zelfs bekroond met een nog mooiere 8. 

Reken daarbij treffende vergelijkingen met artiesten als The Velvet Underground, Pavement en Van Morrison, en je weet dat dit Canadese indie/folkpopviertal niet zómaar een groep is - ook The Strokes en Dylan loeren zo om het hoekje. Op 9 maart verschijnt het derde album van de band, en daaruit is 'Every Time The Feeling' al als eerste wapenfeit te horen. Naar eigen zeggen wordt dit album Nap Eyes' meest transparante, persoonlijke muzikale worp tot hiertoe.

The Fader vatte het als volgt samen: "Nap Eyes is a great band that will remind you of a lot of great things".Greatness die je nergens beter ervaart dan op het immer gezellige DOK!

Nap Eyes(CA)

Canadese indierockers met twee steengoede albums op hun palmares: de groep kreeg lof van Pitchfork, Noisey, Exlaim! en zowat elk ander relevant muziekmedium.

Lees meer

Videos