Baloji

Zo'n twintig jaar geleden maakte Baloji als MC Balo al heel wat furore met de Luikse rapformatie Starflam: duistere, maar tegelijk ook dansbare old school boombap was hét handelsmerk van de groep. In 2004 begon Baloji aan een solo-avontuur, en daarbij verbreedde de artiest z'n muzikale horizon alleen maar. 

Soulvolle ritmes, tropische vibes, r&b, hiphop, afrobeat: zowat alles wat maar een beetje funky klinkt en groovet, betrekt Baloji in die unieke sound. Voor Kinshasa Succursale (2012) kreeg hij van de Britse krant The Telepgraph de volle vijf sterren, met de gevleugelde woorden "Baloji's Kinshasa Succursale is a beautiful collage of soulfully rocking flavours." The Guardian noemt hem dan weer "een punkpriester die funk en ragga samenbrengt".

 Meer recent verscheen de de EP 64 Bits and Malachite, met de catchy singles 'Unité & Litre' en 'Spoiler'. Sinds kort kan je ook 'L'hiver Indien' hier en daar horen voorbijkomen: de track schopte het namelijk tot in de soundtrack van FIFA 18. Sinds eind maart is ook derde plaat 137 Avenue Kaniama uit, dat meteen 4/5 kreeg van De Morgen.

Jonastronaut

Jonas Boel gaat af en toe de DJ uithangen. Je kent hem misschien van STROOM.TV. Hij draait er vooral funk, rock en oude verloren hitjes.

Lees meer

  Baloji(BE)

  Congolees-Belgische rapper die r&b, hiphop, reggae-invloeden en soulvibes samenbrengt met dampende afrobeat.

  Lees meer

  Videos

  Baloji
  28.03.18
  Deuren
  19:30
  Voorverkoop
  € 15
  Avondkassa
  € 18

  In principe is dit een staand concert: door verbouwingen verdwijnen de stoelen uit de parterre, die wordt omgevormd tot clubruimte. Indien volzet worden de balkons opengesteld, die zijn zittend.