The Low Anthem

De Amerikaanse indiefolkband The Low Anthem ontstond in 2006. Sinds hun eerste zelfgetitelde album kreeg de groep bij iedere worp steeds meer lof toebedeeld - zo gaf The Guardian vier sterren aan Oh My God, Charlie Darwin uit 2007 en vond Humo diezelfde mooie score terecht voor opvolger Smart Flesh. Kers op de taart: The Boss himself, de grote Bruce Springsteen, was zodanig onder de indruk van hun geluid, dat ie The Low Anthem vroeg of hij ze eens mocht ontmoeten. U leest het goed: niet andersom.

De band had na die turbulente periode nood aan enkele jaren van van reflectie. Ze keerden terug naar hun roots en kwamen met Eyeland, op de proppen, waarvoor Humo opnieuw vier sterren uitdeeldeHun nieuwe concept-albumThe Salt Doll Went To Measure The Depth Of The Sea  is alweer een schot in de roos: soberheid, stripped down instrumentatie, en zelfontplooiing dienen als kernwoorden voor hun eerste plaat in zeven jaar, met een eerste single als prachtig visitekaartje. De Morgen bestempelde het album bij het verschijnen als "verrassing van de week". 

The Low Anthem(US)

Maakte deel uit van de "folk revival" en komt na een tragisch verkeersongeval van 2016 terug met een hernieuwde, stripped down sound.

Lees meer

Videos

The Low Anthem
03.05.18
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16

Tickets zijn te koop vanaf donderdag 22.2 om 11:00.