Gizmo Varillas

Gizmo Varillas woont in Londen, maar heeft - zoals z'n naam al prijsgeeft - roots in Bilbao, Spanje. Die zuiderse Latin-vibes hoor je ook doorsluimeren in de unieke singer-songwriterpop die de muzikant zich eigen maakt. Zijn eerste plaat El Dorado onderscheidde zich door een opgewekt sfeertje vol enthousiast idealisme, dat tegelijk niet naïef klonk. Qua sound zijn zowel knipogen naar Gabriel Rios en Bueno Vista Social Club als Paul Simon steeds daar.

Dreaming Of Better Days is de tweede worp van Varillas, en verschijnt eind mei. Op het album zoekt hij naar de donkere kantjes van de mensheid, om daarin z'n muzikale licht te laten schijnen. Een eigenschap die even zeldzaam als onmisbaar is, zou je kunnen denken. Zo schreef hij een lied over de schietpartij in Orlando. Sad lyrics, happy music, als een heus tegengif voor al wat slecht gaat in de wereld. 

Gizmo Varillas(UK)

Londens singer-songwriter met Spaanse roots die melancholie en Latin-dansbaarheid vlekkeloos combineert. Tweede plaat 'Dreaming Of Better Days' komt eind mei uit.

Lees meer

Videos

Gizmo Varillas
12.05.18
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 5
Avondkassa
€ 10

Tickets zijn te koop vanaf woensdag 14.03 om 11:00.