Wende

+ Billie Rodney

De Nederlandse zangeres, actrice en theatermaakster Wende begon zo'n jaar geleden met een nieuw project, intrigerend 'MENS' getiteld. Het theaterconcert had als uitgangspunt één vraag: hoe ben ik mens tussen allemaal mensen, in een tijd waar we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en ons onvermogen om grip te krijgen op wat er om ons heen gebeurt?

Wendes ogenschijnlijk simpele vraag zou tot duivels complexe antwoorden leiden. Tijdens haar zoektocht naar waarheden ging ze niet alleen te rade bij zichzelf, maar ook bij schrijvers als Typhoon, Joost Zwagerman en Dimitri Verhulst. Op basis van deze teksten creëerde ze een spraakmakend tijdsbeeld, met bloedspannende electrobeats en openhartige, breekbare liedjes. Die nummers werden dit jaar in muzikaal verder uitgewerkt en in plaatvorm gegoten, waardoor haar confronterende teksten en gedurfde elektronische sound rijker en urgenter klinken dan ooit.   

Haar kwetsbaarheid gaat prachtig samen met muziek en audiovisuele techniek van wereldniveau. Bij Wende is er geen ontkomen aan." - De Volkskrant  (★★★★★)

Billie Rodney(BE)

De Antwerpse Billie Rodney maakt intense, hypnotiserende poprock die doet denken aan Beach House en Cigarettes After Sex. Ze overtuigde op Humo's Rock Rally en brengt dit najaar nieuwe muziek uit.

Lees meer

Wende(NL)

Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer; Wende Snijders (1978) is het allemaal en helemaal.

Lees meer
Wende+ Billie Rodney
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 16
Avondkassa
€ 19

foto (c) Robin de Puy