Yuko (try-out)

+ Pauwel De Meyer

Yuko mag je gerust een van dé vaste waarden noemen in het Gentse muzieklandschap. De groep rond Kristof Deneijs bracht sinds 2008 vier albums uit, waaronder het unaniem lovend ontvangen Long Sleeves Cause Accidents en het bijzondere concept rond Cher Ami, waarbij de band samen met productiehuis De Commerce een voorstelling, een plaat én een graphic novel uitwerkte.

2008, dat betekent dat Yuko intussen tien jaar bestaat! En dat passeert niet geruisloos, want in oktober wordt 10 Years Of Staring Back uitgebracht, waarop herwerkte oude nummers gebundeld worden met enkele nieuwe songs en nooit eerder verschenen nummers. Voor het visuele luik klopten Kristof en co weer aan bij compagnon de route David Foldvari, een Londens illustrator. Geniet op DOK gratis én in avant-première van een jarige, zichzelf vernieuwende en altijd boeiende Yuko! 

De support act zal verzorgd worden door Pauwel De Meyer! In 2016 bracht hij zijn nieuwe plaat, Having Fun, uit op het Antwerpse label Starman Records. Met deze plaat toerde hij als support act met Maurits Pauwels doorheen België. Daarbovenop toerde hij met de artiest Fences van Seattle doorheen Europa. Pauwel zijn stem klinkt breekbaar als porselein. Het is niet ongewoon om een traantje te laten bij het beluisteren van de EP. Hij kan steeds een gevoelige snaar raken met zijn songs. De Meyer met de opnames van een nieuwe plaat, 13 juni komt hij al (in primeur) enkele nieuwe nummers spelen op DOK.

Yuko(BE)

Dromerig, melodisch, creatief, onvoorspelbaar en steeds oh zo Duyster: Yuko is een van dé parels uit de Gentse - en Belgische - popscene.

Lees meer

Videos

Yuko (try-out)+ Pauwel De Meyer
13.06.18
Deuren
19:30

Vanaf 18u voorziet één van onze huiskoks, Rock'n'Roller, een fantastische barbeque, check het menu.
Inschrijven is verplicht.