Julien Firmin

+ Himalaya Heights

Julien Firmin is het soloproject van Gentenaar Michael De Busscher. Met strakke regie van stem en gitaarwerk serveert hij een strakke, prikkelende sound. Hij vertrekt vanuit folkrock maar waagt zich probleemloos in tal van andere genres. Single 'Spanish Melodies' toont zijn kunnen: hij speelt tegelijkertijd gitaar, tamboerijn en kickdrum. Het nummer start sober met rauwe, melancholische zang en zwelt langzaam aan. Op 25 mei kwam zijn titelloze debuutalbum uit; een week later stelt hij het officieel voor op DOK. Hij zal er nummers solo brengen, maar ook met full band. 

Reviews van het album vind je al bij Het NieuwsbladEnola en Indiestyle

"Een veelbelovend debuut (...) dat zich situeert midden in de hedendaagse folkscene. Met acht nummers uitgespreid over 45 minuten is het ook meteen duidelijk dat De Busscher de man is van het werk van lange adem. (...) Overigens is Julien Firmin grotendeels het werk van een eenmansband want op de percussie en de occasionele contrabas na neemt De Busscher alle instrumenten voor zijn rekening." Enola

In het voorprogramma staat het Brugs-Gentse Himalaya Heights, een eigenzinnige psychrockband.

Himalaya Heights(BE)

Himalaya Heights, een alternatieve indie pop/rock band uit Gent. Hun muziek heeft een zeer eigenzinnige sound en meerstemmige vocals.

Lees meer

Julien Firmin(BE)

Julien Firmin serveert een rauwe, prikkelende sound door middel van een strakke regie van stem en gitaarwerk.

Lees meer

Videos

Julien Firmin+ Himalaya Heights
01.06.18
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 10
Avondkassa
€ 13