Amen Dunes

+ Lauren Auder

Amen Dunes, het alterego van Damon McMahon, maakt al enkele jaren het mooie weer bij het gerenommeerde Sacred Bones records. Na Murder Dull Mind en het prachtige, ijzingwekkende Through Donkey Jaw, nam hij in 2015 Love op met hulp van leden van Godspeed You! Black Emperor, Iceage en Colin Stetson. De albums stonden telkens bol van de donkere psychedelische folksongs. 

Dit jaar bracht hij zijn vierde, en misschien wel beste album uit: Freedom.  Hij is duidelijk een nieuwe weg ingeslaan. De nummers zijn directer en opener, we horen duidelijke invloeden van artiesten als Tom Petty en zelfs Michael Jackson. De pers is alleszins unaniem lovend. De sterren en cijfers liegen er niet om: Indiestyle (****1/2), Humo (****), Pitchfork (8.6 / Best New Music), ...

Voer voor fans van Syd Barrett, Devendra Banhart en Bonnie “Prince” Billie!

Helter Skelter DJ's(BE)

Helter Skelter wordt elke woensdag uitgezonden op Urgent FM. De gebruikelijke dj's van het programma zorgen ervoor dat we niet zonder de betere rockmuziek komen te zitten!

Lees meer

Lauren Auder(UK)

De 19-jarige singer-songwriter is een hype in de beste zin van het woord: hij maakt de unieke combinatie tussen poëtische barokpop, bijbelse iconografie en underground coolness.

Lees meer