Bombino

+ Azmari

Omara Moctar, oftewel de gitaarvirtuoos Bombino verenigt het beste van zielsverwanten Tinariwen en Terakaft. De Toeareg uit Niger brengt een combinatie van Afrikaanse ritmes, psychedelica met sterke invloeden van Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Touré, Led Zeppelin en The Rolling Stones. Ondertussen mag artiesten als Robert Plant en Keith Richards tot zijn fans rekenen. 

Voor het album Nomad zat Dan Auerbach van The Black Keys achter de knoppen, zijn vorig album Azel  werd dan weer geproducet door fan van het eerste uur David Longstreth van Dirty Projectors achter de knoppen. Het album werd bejubeld, o.a. door Pitchfork en Spin. Hoe goed alles ook klinkt op plaat: live is Bombino nog een stuk straffer. De combinatie van hypnotiserende grooves & riffs en het charisma en energie die de man uitstraalt, katapulteert u moeiteloos naar een ander sterrenstelsel. 

Op zijn nieuw album Deran wilt Bombino weer dichter bij Afrika komen. De bluesgitarist nam zijn nieuwe songs op in Casablanca, Marokko, en eert zijn Toearegafkomst in zijn Tamasheq-taal. De Standaard (****) is alvast verkocht: "Geleidelijk aan vergeet je de kleuren van ons radiovoer om in trance te komen bij deze repetitieve, hypnotische, swingende bluestrip."

Azmari (BE)

Brusselse sextet Azmari haalt inspiratie uit een potpourri van psychfunk, afrobeat, ethiojazz en dub.

Lees meer

Bombino(NE)

Bombino, de Grammy-genomineerde Nigeriaanse Toeareg Guitar Hero, werd door de New York Times bekroond tot “Sultan of Shred” voor zijn beheersing van Toeareg rock en blues.

Lees meer

Videos

Bombino+ Azmari
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 18
Avondkassa
€ 21