Geppetto & the Whales

+ Walther

Vier jaar na de release van het prachtige debuutalbum Heads Of Woe vervolgt Geppetto & The Whales zijn verhaal met een tweede langspeler: Passages. Single 'Faust' is alvast een schot in de roos. De band dook in de studio met Brian Joseph, die ook al achter de knoppen zat voor Colin Stetson, Bon Iver en Sufjan Stevens.

Het Antwerpse zestal combineert vredige, pure melodieën met opbeurende en soms donkere songteksten. De gastbijdrages zijn alvast niet van de minsten: Ben Lester (The Tallest Man on Earth), Rob Moose (The National, Arcade Fire), Trever Hagen (Bon Iver) en Jeremy Boettcher (S. Carey). Voor fans van Devendra Banhart, Fleet Foxes, The Bony King Of Nowhere en Wilco! De Morgen schreef alvast lovend: "de lat ligt hoog op Passages (...). Retro-americana die The Band en Crosby, Stills, Nash & Young ademt, glijdt hand in hand voorbij met hedendaagser spul à la My Morning Jacket of, in de mooiste song ‘Tall Leaves’, Grizzly Bear. Piekfijn.

Support act van dienst: Walther, De Gentse Indie band rond Hannes Walther Cuyvers.

Brett Summers (indiestyle)

Brett Summers stond in 2008 aan de wieg van het online magazine Indiestyle.be, en selecteert daarnaast ook wekelijks enkele fijne indieplaatjes voor de indie/rock player op 22tracks.com. Op rock-'n-...

Lees meer

  Walther(BE)

  Elektronisch getinte folk met elektrische gitaar en geborstelde drums, in 2015 uit de grond gestampt door Hannes Walther Cuyvers.

  Lees meer

  Geppetto & The Whales(BE)

  Wat gebeurt er als je de melancholie van Bon Iver, de heerlijke sound van Andrew Bird en nagenoeg ongekreukte zangpartijen van Fleet Foxes samensmelt tot een origineel en eigenzinnig geheel?Geppetto &...

  Lees meer

  Videos

  Geppetto & the Whales+ Walther
  05.03.19
  Deuren
  19:30
  Voorverkoop
  € 14
  Avondkassa
  € 17