Supafly Collective presents: Bahamadia

Supafly Collective en Democrazy slaan de handen in elkaar voor een nieuw concept! Supafly ontstond in 2009 als een samenwerking tussen 7 hiphop-lovers en groeide uit tot een vaste waarde in de Belgische scene. Voor deze eerste editie nodigen ze een all time favourite uit: Bahamadia!

Bahamadia maakte haar intrede in de hiphop scene als protégée van Gang Starr's Guru. Singles als 'Funk Vibe', 'Total Wreck' en 'Uknowhowwedu' sloegen in als een bom: haar jazzy, laid-back raps werden opgemerkt door de groten der aarde. Het debuutalbum Kollage (1996) had zowel The Roots als Guru en DJ Premier van Gang Starr achter de knoppen.

De samenwerkingen lieten niet lang op zich wachten: The Roots, Sade, Roni Size, Town Mei, The Herbaliser, Morcheeba, Slum Village, Talib Kweli, … zowat iedereen met naam en faam vroeg naar Bahamadia’s collabo's. Haar laatste album Good Rap Music dateert alweer van 2006, maar optreden heeft ze nooit losgelaten. Doorbreken bij het grote publiek heeft ze niet gedaan, maar bij de kenners des te meer. Neem het van hen aan: deze wil je niet missen. 

Supafly Collective

Dj’s Fatoosan, MikiGold, Vaneeshua en Young Mocro maken als DJ-crew deel uit van Supafly Collective, het enige vrouwelijke HipHop DJ-collectief in België.

Lees meer

Bahamadia

Bahamadia won het respect van het publiek als DJ, maar ook als één van de meest invloedrijke MC's die haar thuisstaat, Philadelphia, op de kaart zette.

Lees meer