The Bony King Of Nowhere

'Silent Days'

The Bony King Of Nowhere brengt in september zijn vijfde plaat uit, Silent Days (Unday Records). Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. Silent Days ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten. 

Dankzij die maanden van muzikaal zoeken en experimenteren licht in Silent Days een andere kant van The Bony King of Nowhere op: avontuurlijker, opener en meer eigen. Toch klinkt het vijfde album van de Gentenaar ook vertrouwd, dankzij het voldragen ambachtswerk van een echte liedjesschrijver zoals je er in dit land maar weinig vindt, de muzikale pracht met een kwistige scheut hartzeer, en een zweem van iets dat niet uit te leggen valt. Silent Days toont kortom een rijpe artiest, bevrijd in zekere opzichten, berustend in andere.

De muziek kreeg verder vorm met drummer Simon Segers en bassist Jasper Hautekiet, aangevuld met pianoklanken van Schntzl-bezieler Hendrik Lasure, zwaarmoedige strijkpartijen van Tim Vandenbergh en blitzbijdragen van Steven De Bruyn, Milan Warmoeskerken en Filip Wauters.

De plaat verschijnt in september bij Unday Records, alwaar het zich kan nestelen tussen de muziek van onder meer Trixie Whitley, Flying Horseman en Millionaire.

The Bony King Of Nowhere(BE)

Het vijfde album van de Gentse singer-songwriter Bram Vanparys zet zijn unieke universum prachtig in de verf. 'Silent Days' klinkt experimenteler en donkerder dan zijn vorige werk.

Lees meer

Videos

The Bony King Of Nowhere'Silent Days'
wo 19.12
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 17
Avondkassa
€ 20

Dit concert is een coproductie met Handelsbeurs.
Studentenkorting en korting met de Guidobon van Democrazy zijn niet geldig op dit concert.