Rodrigo Amarante

Rodrigo Amarante is een ijzersterke  songwriter en multi-intrumentalist met een staat van dienst om U tegen te zeggen. In een vorig bestaan maakte hij naam als bandlid van Little Joy, met o.a. Fab Moretti (drummer van The Strokes). Hij werkt en tourt al sinds jaar en dag samen met Devendra Banhart. Amarante heeft ook de theme song voor de immens populaire Netflix serie Narcos op zijn naam staan. Het leverde hem niet voor niets een Emmy nominatie op. 

In ons land is Amarante misschien geen ronkende naam, maar in de Braziliaanse muziekscene is hij een figuur waar je niet rond kan. Hij stichtte de iconische band Los Hermanos en de samba supergroep Orquestra Imperial (samen met Seu Jorge en Moreno Veloso). Hij werkte samen met Braziliaanse iconen als Gilberto Gil, Tom Ze en Marisa Monte en werd door Rolling Stone Magazine vereeuwigd als één van de 100 beste muzikanten in de Braziliaanse muziekgeschiedenis. 

Amarante’s eerste solo album Cavalo verscheen in 2014. Momenteel zit hij in de studio om de opvolger klaar te stomen. Maar eerst een ijzersterk concert afleveren in de wondermooie Minardschouwburg!

Rodrigo Amarante(US)

In ons land is Rodrigo Amarante misschien geen ronkende naam, maar in de Braziliaanse muziekscene is hij een figuur waar je niet om rond kan.

Lees meer

Videos