Adrianne Lenker

+ Squirrel Flower

Dankzij het succes van Big Thief werd zangeres/gitariste Adrianne Lenker één van de meest geprezen indiefolkartiestes van de laatste jaren. Maar vóór Masterpiece van Big Thief in 2016 uitkwam, had Lenker al soloalbum Hours Were The Birds (2014) uit.

Lenker leefde op haar vijfentwintigste al meerdere levens, en songs komen overal tevoorschijn: tijdens een soundcheck, in de traphal van een hotel of tijdens een nachtelijke autorit tussen optredens. Ze wil haar nummers regelmatig vastleggen in hun originele vorm, als een soort archief van haar leven, zonder zich veel aan te trekken van conventies rond het maken van albums. 

Na een roadtrip door het zuidwesten van de States was de tijd rijp voor de opnames van abysskiss. Dit tweede soloalbum komt uit op 5 oktober bij Saddle Creek. Coproducer is Luke Temple (Here We Go Magic), en de eerste single 'Cradle' laat horen dat Lenkers zachte stem ook zonder de power van Big Thief tot zijn recht komt. 

"Compared to Big Thief's densely packed anthems, the song floats like a whisper, with a kind of music-box delicacy. But it hits hard", schrijft NPR. Ook Pitchfork is lyrisch. Voor fans van Whitney, Laura Marling, Cigarettes After Sex en Big Thief natuurlijk.

Support act van dienst is Squirrel Flower: ambient-folkzangeres die al tourde met Moses Sumney en Frankie Cosmos!

Adrianne Lenker(US)

Lenker is 25, en schrijft songs sinds haar achtste; haar turbulente jeugd zorgt voor inspiratie. Ze werd geboren in een sekte en had op haar achtste al in veertien huizen gewoond.

Lees meer
Adrianne Lenker+ Squirrel Flower
19.01.19
Uitverkocht
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 12
Avondkassa
€ 15

Tickets gaan in verkoop op vrijdag 14.09 om 11:00.