Icarus Night: Poltrock

+ TRISTAN

Piano wizard en sessiemuzikant David Poltrock (Hooverphonic, Triggerfinger, De Mens, Arid) laat de coulissen voor wat ze zijn en stapt het podium op met zijn soloproject Poltrock. Er gingen jaren experimenteren aan vooraf. Met klanken, analoge en modulaire synths, vintage elektromechanische piano’s, prepared piano's: elektronica in al zijn facetten. 

2018 was het jaar van de synthese: de trilogie ‘Mutes, Moods & Machines.  Drie platen die Poltrock’s liefde voor de 88 toetsen van de piano elk op hun eigen manier belichtten en die met een interval van 88 dagen het levenslicht zagen. Mutes (release 29 maart 2018, de 88ste dag van het jaar) is een verzameling korte en intieme piano-schetsen op de mechanisch gedempte Piano. Moods (juni 2018) zijn atmosferische en cinematografische soundscapes waarin natuurlijke piano-klanken hand in hand gaan met geprepareerde piano’s, dreigende drones en dichte klanktapijten.  Machines (september 2018) zijn zwaar geprepareerde en repetitieve piano’s met hypnotiserende electronica.

In 2017 maakte Poltrock zijn live debuut met een proloog voor de vijf uitverkochte Hooverphonic shows in de Koningin Elisabethzaal.  In december 2017 opende hij drie uitverkochte Triggerfinger shows in de Amsterdamse Melkweg met een intense elektronische set.  In november is het de beurt aan Bar Mirwaar, waar Icarus hem uitnodigt voor een intense avond gedrenkt in elektronica!

Tristan(BE)

Nieuw project van zangers en componiste Isolde Van den Bulcke (Siam). Ambientpop voor liefhebbers van een unieke kruising tussen Lianne La Havas, Boards of Canada en Wayne Shorter.

Lees meer

Poltrock(BE)

Poltrock tovert met klanken, analoge en modulaire synths, vintage elektromechanische piano’s, prepared piano's. Elektronica in al zijn facetten!

Lees meer
Icarus Night: Poltrock+ TRISTAN
06.11.18
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 7
Avondkassa
€ 10