Big Next: Malena Zavala

+ Wovoka Gentle

Weinig platen die zo naar de keel grijpen als het debuut Aliso van de in origine Argentijnse maar in Engeland opgegroeide zangeres Malena Zavala. De plaat kwam tot stand in 6 intense weken van opnames in Aliso Viejo, California. De naam was niet ver te zoeken, de muziek daarentegen is een onderkoelde indieplaat met bluesy gitaarspel en latin drumpartijen. 

Zavala heeft een prachtige stem, die niet zou misstaan op 1 van de soundtracks van David Lynch. Muzikaal kunnen we haar best situeren in de buurt van de dream pop van Mazzy Star en Beach House. Maar bovenal is ze helemaal zichzelf. Van het beste dat we dit jaar hoorden. 

Het Britse psychedelische folk-trio Wovoka Gentle brengt 7 juni debuutplaat Start Clanging Cymbals uit. In afwachting kregen we al uitstekende singles als 'Sin Is Crouching At Your Door' voorgeschoteld. 

Wovoka Gentle(UK)

Brits folk-trio dat zowel in het klassieke als experimentele huist. Geïnspireerd door de psychedelische soundscapes van de late jaren '60.

Lees meer

Malena Zavala(UK)

De Engels-Argentijnse zangeres Malena Zavala doet fans van Mazzy Star en Beach House massaal bezwijken voor haar Lynchiaanse stem. Van het beste van 2018!

Lees meer

Videos