Ural Thomas & The Pain

In een rechtvaardige wereld was Ural Thomas al lang een gevestigde naam. Zijn muziek sluit naadloos aan bij die van James Brown, Otis Redding en Stevie Wonder. Allemaal artiesten met wie hij vroeger al heeft opgetreden, just saying. 

In de jaren 60’ en 70’ bracht hij geweldige singles uit als “Deep Soul Pt. 1” en “Can You Dig It”. Na jaren van intensieve tournees en concerten, waaronder meer dan 40 shows in het legendarische Apollo Theater, zei hij de business vaarwel en keerde terug naar zijn thuisbasis Portland. Hij bleef er 20 jaar lang in de luwte muziek spelen, maar bracht niets meer uit. In 2013 stemde hij toch toe om een eenmalige show te spelen met oude, vergeten soulnummers. Wat aanvankelijk als een one night stand werd beschouwd, draaide uiteindelijk uit in een tournee van 6 jaar (met zijn band The Pain) én de release van de LP The Right Time

Met dit album word je zo terug gekatapulteerd naar de gouden jaren van de soul. En dat zal op het podium in Trefpunt niet anders zijn, getuige de straffe live reputatie van Thomas en zijn band The Pain. James Brown himself  kwam ooit speciaal naar New York om Ural Thomas live aan het werk te zien. Wat houdt u nog tegen?

Ural Thomas & The Pain(US)

Na een carrière naast de grootste soulstemmen is het 'The Right Time' voor Ural Thomas: na Sharon Jones en Charles Bradley is het de beurt aan Thomas om te pieken in de herfst van zijn leven.

Lees meer

Videos

Ural Thomas & The Pain
19.03.19
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 10
Avondkassa
€ 13