Benjamin Francis Leftwich

+ Rosie Carney

Debuutalbum Last Smoke Before The Snowstorm  (2011) maakte van Benjamin Francis Leftwich een opkomende naam in de akoestische folkpop. 100.000 verkochte exemplaren en 150 miljoen Spotify plays, met single 'Shine' als prijsbeest. Maar de dood van zijn vader zorgde ervoor dat hij pas in 2016 aan zijn tweede album toe kwam, met prachtige, melancholische nummers als 'Groves' en single 'Tilikum'. 

Afgelopen zomer kwam het vierde en laatste nummer van zijn EP I Am With You uit, en in maart 2019 was het de beurt aan zijn derde album, Gratitude. Daarop komen meer elektronische elementen naar voor, en een meer gelaagde, donkere productie, mét behoud van de rauwe emotie die zijn werk kenmerkt. Voor fans van Bon Iver, Ben Howard, José Gonzalez en Damien Rice.

Support act is Rosie Carney, die op haar 13de haar school in Ierland al verliet om op te treden in New York en Los Angeles. Ze kreeg haar eerste platencontract onder de neus geschoven nog voor ze haar rijbewijs had. Nu, op haar 20ste, is ze klaar om haar debuut op de wereld los te laten.

Benjamin Francis Leftwich

Twee albums en een derde op komst. De Yorkse singer-songwriter wordt met zijn folk-popmuziek gezien als tweede Damien Rice en Jose Gonzalez.

Lees meer

Videos

Benjamin Francis Leftwich+ Rosie Carney
01.05.19
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16