Live Track Cinema: Hi Hawaii & ‘Songs from the Second Floor’ (Roy Andersson, 2000)

Première

Live Track Cinema is een concept van KASKcinema, Film Fest Gent en Democrazy. We nodigen pop- en rockmuzikanten uit om beeld en muziek op een originele en creatieve manier samen te brengen. Geen typische concert- of filmbeleving, maar audio-visueel op scherp waardoor muziek én film een extra dimensie krijgen.

Voor deze reeks zal de band Hi Hawaii de soundtrack voor Roy Andersson's film 'Songs From The Second Floor' onder handen nemen en nieuw leven inblazen: 

Hi Hawaii ken je beter onder hun vorige bandnaam GeRoeZeMoes, het duo van muzikale veelvraten Jens Bouttery en Lennart Heyndels. Hun muziek gaat van free jazz tot moderne klassiek, pop, theater- en filmmuziek, check 'Orange Candy' en 'Chickietime'. Hun teksten bulken van zelfspot en absurdisme, en sluiten naadloos aan bij Roy Andersson’s werk.

De 'Zweedse grootmeester van het droefkomische absurdisme' geeft met 'Songs From The Second Floor' een stevige vorm van maatschappijkritiek. Hij doet soms denken aan Monty Python of Jiskefet, maar dan veel ernstiger, consequenter en verontrustender. De film kreeg in 2000 de juryprijs op het Internationaal Filmfestival van Cannes.

Waarom de keuze van Hi Hawaii op 'Songs From The Second Floor' viel: "De film is doorspekt van tragikomiek, ironie en een ode aan het menselijke falen. Jens en Lennart brengen live hun nieuwe, eigen soundtrack die Andersson's stillevens complementeert aan de hand van Hi Hawaiiaanse contrasten."

Hi Hawaii(BE)

Het fizzpopexplosion-duo stond eerder bekend als GeRoeZeMoeS. Ze gooien free jazz samen met catchy pop.

Lees meer
Live Track Cinema: Hi Hawaii & ‘Songs from the Second Floor’ (Roy Andersson, 2000)Première
03.12.18
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 8
Avondkassa
€ 10

KASKcinema heeft ongenummerde zitplaatsen (rode, heerlijk zachte zetels meerbepaald).