STADT, Kel Assouf

Democrazy en De Koer slaan de handen in elkaar om per jaar een aantal boeiende line-ups samen te stellen. Bijten de spits af: Stadt en Kel Assouf!

Het is alweer drie jaar geleden dat STADT haar tweede album Escalators op ons losliet. Na een periode van vele tussen- en zijprojecten, vallen Fulco Ottervanger (zang/toetsen/etc.), Frederik Segers (gitaar/toetsen), Joris Cool (bas), en Simon Segers (drums/percussie) elkaar opnieuw in de armen, op de rotonde tussen uitwaaierende krautrock, poppy psychedelica, en frisgewassen fusion.  

Eén van die nieuwe songs is eerste single 'Nothing Twice'de voorloper van het nieuwe album There Is / Nothing Twice, dat uitkomt op 8 maart. Drums krijgen er van langs alsof ze middenin Helter Skelter zijn beland, en er zo snel mogelijk uit willen. The Flaming Lips loert om de hoek. 

De roots van Kel Assouf's  frontman Anana Harouna liggen bij de Touareg in Niger, waar hij op zijn zeventiende de wapens opnam om te vechten voor het voortbestaan van de nomadenvolkeren. Intussen is dat wapen omgeruild voor de gitaar en revolteert Harouna vreedzaam vanuit onze hoofdstad. Vergelijkingen met Tinariwen of Bombino liggen voor de hand, maar Kel Assouf is ingetogener en warmer. Op zijn albums Tin Hinane (2010) en Tikounen (2016) mengt hij Berberse invloeden met een toets van Led Zeppelin en Afrikaanse trance. Nieuw album Black Tenere komt uit op 15 februari bij Glitterbeat Records.

I.s.m. De Koer

Kel Assouf

Kel Assouf is niet de meest alledaagse atiest op de Glimps-Affiche. De roots van frontman Anana Harouna liggen bij de Touareg in Niger, waar hij op zijn zeventiende de wapens opnam om te vechten voor...

Lees meer

  Stadt

  Vier in de jazz gepokt en gemazelde heren die zich onbevreesd op de psychedelica en krautrock storten, dat is STADT!

  Lees meer

  Videos

  STADT, Kel Assouf
  08.03.19
  Uitverkocht
  Deuren
  19:00
  Voorverkoop
  € 12
  Avondkassa
  € 15

  DE KOER is gelegen in een woonwijk. Parkerplaatsen ter plaatse zijn zeer beperkt. We raden dus af om met de wagen te komen. Kom best met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets.