The Germans

The Germans heeft zich als band al een aantal keer heruitgevonden. Het ongrijpbare kwintet uit Dikkelvenne weet zich sinds 2002 staande te houden op het slappe koord tussen aangenaam banaal en vervelend experimenteel. Ze startten met invloeden van Evil Superstars en Millionaire, maar evolueerden naar een avant rockgenre (Are Animals Different). 

Ze hebben vier albums op hun naam staan (Elf Shot Lame Witch2008, Grote Meneren/Straffe Madammen - 2009, Mother Sings In Front Of The House2012 en Are Animals Different - 2015). Op 1 maart komt Sexuality uit, voor het eerst op Unday Records. De toon is rauw en nonchalant, maar ook warm en exotisch. Sexuality, quoi, onverbloemd op tape vastgelegd door producer Micha Volders (Meteor Musik). Primitieve percussie, aftandse gitaren, piano, Hammond, clavinet en analoge synths spelen een hoofdrol in dit vochtig bolwerk van psych, funk, easy-listening, ambient, pop, cocktail jazz en musique concrète. Einstürzende Neubauten meets Tito Puente. Aanrader.

Live is de improvisatie nooit ver te zoeken en brengt deze onbegrensde band hun publiek in een psychedelische trip. “Blijkt dat The Germans niet alleen weerbarstig, maar ook weergaloos kunnen zijn.” (De Morgen). 

The Germans(BE)

The Germans brengen experimentele pop en noise en staan berucht voor hun onconventionele performances. Ze speelden op tientallen festivals en in voorprogramma's van The Kill, Millionaire en A Brand.

Lees meer
The Germans
wo 03.04
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 12
Avondkassa
€ 15