BLOW 3.0

+ Molten Penguin

Acht jaar geleden begonnen twee tenorsaxofonisten en een drummer onder de naam BLOW tijdens de Gentse Feesten met dansbare jams op straat, 'elektronische muziek waar je geen elektriciteit voor nodig hebt'. Het gemaskerd trio verstoort de openbare orde en liet niemand onberoerd met zijn aanstekelijke mix van dance, hiphop, drum 'n' bass en jazz. Ook online gingen de originele optredens viraal. In februari 2016 bracht BLOW, na een succesvolle crowdfundingcampagne, zijn eerste album getiteld Blow Trio uit.

De band transformeert zich tot BLOW 3.0. Het gemaskerde drietal bracht in maart hun nieuwe album uit: Equality, met als eerste single 'Stella'. Het nieuwe album brengt een nieuw elektronisch geluid met zich mee, en nieuwe artwork: "het logo bestaat helemaal uit driehoekjes en is in 3D uitgewerkt, net zoals onze nieuwe maskers. Verder staan er drie keer drie nummers op het album, zitten er driehoeken in onze nieuwe maskers verwerkt, zijn we uiteraard met drie en zien we de voorlopige geschiedenis van de band als een verhaal in drie stukken: eerst het busken, dan de eerste plaat en nu het nieuwe, elektronische geluid" (Focus Knack).

Het nieuwe album kreeg alvast goede reviews, o.a. bij Luminous Dash: "deze studioversies klinken al behoorlijk straf maar live gaat dit nog meer knallen. Wij zijn zeer te vinden voor deze update BLOW 3.0 en met deze plaat blazen ze ons letterlijk en figuurlijk van onze sokken'.

Molten Penguin(BE)

Eén van die bands die erin slaagt om elektronische muziek als liveband te brengen. Inspiratie haalt het viertal bij jazz, hiphop, drum & bass, en de boiler room sessions van Hudson Mohawke.

Lees meer

BLOW 3.0(BE)

BLOW 3.0 uit Gent dat dance, drum 'n' bass en dubstep speelt met enkel 2 tenorsaxen en een drumkit: "that's all we need to get the party started!".

Lees meer

Videos

BLOW 3.0+ Molten Penguin
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18