BLOW 3.0

+ Molten Penguin

Het trio BLOW ontpopt zich tot BLOW 3.0! Zeven jaar geleden begonnen twee tenorsaxofonisten en een drummer tijdens de Gentse Feesten met dansbare jams op straat, 'elektronische muziek waar je geen elektriciteit voor nodig hebt'. Als gemaskerd trio verstoorden ze de openbare orde en lieten niemand onberoerd met hun aanstekelijke mix van dance, hiphop, drum 'n' bass en jazz. Ook online gingen hun originele optredens viraal. Na optredens in binnen- en buitenland (Brazilië, verschillende Europese landen) kwam in 2016 hun titelloos debuutalbum uit, met singles 'For Smart Living' en 'Joker' (die clip met Frank Focketyn in de Gentse bib!).

Nu is het tijd voor BLOW 3.0: het trio - nog steeds anoniem trouwens - werkt aan hun podiumact! "Het was aanvankelijk best moeilijk om de sfeer van de straat in de studio te krijgen', vertelt de drummer. 'Maar we hebben nu wel meer mogelijkheden om dat te doen. We kunnen nu allerlei effecten over ons saxofoongeluid gooien en met gitaarpedalen experimenteren. Allemaal onmogelijk op straat. We busken daarom wat minder dan vroeger, maar we willen er zeker niet helemaal afscheid van nemen" (Focus Knack).

Hun tweede album EQUALITY , waar BLOW een hele tijd aan werkte, komt uit op 22 maart.
Eerst single 'Stella' kreeg alvast een fraaie timelapse-clip mee. Kom, luister, sta versteld, maar vergeet niet te dansen!

BLOW 3.0(BE)

BLOW 3.0 uit Gent dat dance, drum 'n' bass en dubstep speelt met enkel 2 tenorsaxen en een drumkit: "that's all we need to get the party started!".

Lees meer

Molten Penguin(BE)

Eén van die bands die erin slaagt om elektronische muziek als liveband te brengen. Inspiratie haalt het viertal bij jazz, hiphop, drum & bass, en de boiler room sessions van Hudson Mohawke.

Lees meer

Videos

BLOW 3.0+ Molten Penguin
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18