Lawijt: La Jungle, Crowd Of Chairs, Whorses, Tsar Bompa, Pink Room dj's

Lawijt is gemakshalve te beschrijven als noiserock maar is vooral eigenzinnige en lekker tegendraadse muziek van 5 straffe bands die elkaar goed kennen. Zie de variatie, de compromisloze herrie en de heerlijke ontstemde bruutheid.

LA Jungle is een techno / kraut / trance / noise duo uit Mons. Deze party starters werden door NME uitgeroepen tot dé ontdekking van het ArcTanGent Festival en vergeleek de band met LCD Soundsystem, Battles en Glass AnimalsWhorses is een Kortrijkse noiserockband boordevol ronkende gitaren die klieven doorheen je vege lijf als een botte bijl.  Check de video voor single 'Rocky'. Noiserockband Tsar Bompa uit Eindhoven bracht onlangs haar vierde EP uitbracht. Gecontroleerde chaos, die doet denken aan acts als Fugazi en Drive Like Jehu. Crowd Of Chairs wordt al eens vergeleken met Shellac, the Liars en Metz, maar intussen hebben ze toch vooral een eigen sound én een muzikale middelvinger naar alles wat conformistisch en mainstream is. Pink Room zet zich voor de gelegenheid achter de draaitafels!

Pink Room(BE)

Zit nooit om een decibel verlegen. Luid, vuil, nooit meer dan 3 minuten per nummer, geen gevaar van verveling en genoeg poppy accenten. By the way, zanger Bart stelde deze fijne line up samen!

Lees meer

Whorses(BE)

Kortrijkse noiserockband "met een zeer eigen smoel. Waarschijnlijk een smoel die net iets te rauw oogt voor de doorsnee mens, maar wij hebben ervan genoten" (Luminous Dash)

Lees meer

Tsar Bompa(NL)

Noiserockband uit Eindhoven die in maart haar vierde EP uitbracht. "Het is chaos, maar let wel: gecontroleerde chaos, die doet denken aan acts als Fugazi en Drive Like Jehu.” (3voor12)

Lees meer

Crowd Of Chairs(BE)

Gents trio, 2/3 Deer en 1/3 Youff, winnaar van muziekconcours De Beloften in 2015. Intussen een aantal releases en vele concerten verder, met podia in binnen- en buitenland.

Lees meer

LA JUNGLE(BE)

LA Jungle is een techno / kraut / trance / noise duo uit Mons. Deze party starters werden bejubeld door NME, dat de band vergeleek met LCD Soundsystem, Battles en Glass Animals. Niet slecht!

Lees meer
Lawijt: La Jungle, Crowd Of Chairs, Whorses, Tsar Bompa, Pink Room dj's
20.02.19
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 12
Avondkassa
€ 15