Kosmo Sound

+ Paard

Het moet pompen, mensen zullen dansen én het moet aanspraak maken op de verbeelding: sinds 2016 brengt het Gentse Kosmo Sound een unieke combinatie van dub, bass en jazz. De band bestaat uit zes muzikanten met referenties om van te watertanden; ze hebben een reeks optredens achter de kiezen in binnen- en buitenland (onder meer op Copacobana en in De Ideale Wereld) en brachten begin 2018 een eerste EP uit bij Zephyrus Records, vol 'music from outer space'.

Eind december speelde Kosmo Sound bij ons in het voorprogramma van The Twinkle Brothers. "Simpel gezegd: Kosmo Sound heeft iets extra, een sound die van hogere hoogten lijkt te komen. Alle referenties naar reggaegrootheden, gaande van Tommy McCook over Dub Syndicate tot Aba-Shanti, passeren de revue." (Timo Sterckx voor reggae.be).

Support act is improvisatietrio en hype Paard

Paard(BE)

Paard is een Gents instrumentaal trio met Wim Segers op vibrafoon, Sigfried Burroughs op drums en Owen Perry Weston op bas. Hun muziek gaat van hiphopgrooves tot freestyle funk, altijd improvisatie.

Lees meer

Kosmo Sound(BE)

Deze instrumentale dubjazzformatie wil een breed publiek maximaal laten bewegen. Ze combineren strakke pompende ritmes en eindeloze melodieën tot een eigenzinnige interpretatie van het dubgenre.

Lees meer

Videos

Kosmo Sound+ Paard
20.02.19
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 9
Avondkassa
€ 12