MDC III

+ Brik Tu-Tok

Het gaat goed met de Belgische jazzscene. Naast bands als BRZZVLL, Beraadgeslagen, STUFF., De Beren Gieren, SCHNTZL, ...  is ook muzikale duizendpoot en saxofonist Mattias De Craene één van de voorlopers van deze jazzrevolutie. Onlangs stond hij nog bij ons op het podium met Nordmann. Deze keer is het de beurt aan MDC III. In beide projecten staat het verleidelijke spel tussen saxofoon en drums centraal, net als op Interstellar Space, de dubbelplaat van saxlegende John Coltrane en drummer Rashied Ali.

Maar de invloed van acteur, regisseur, schilder en saxofonist John Lurie - een al even geestige mens als zijn maatje Tom Waits - is nog groter. Onder de noemer The National Orchestra de studio dook hij de studio in met een percussionist en een drummer. Samen met twee (!) drummers, Simon Segers (Stadt, Absynthe Minded) en Lennert Jacobs (The Germans, Hong Kong Dong), gaat De Craene op zoek naar zijn eigen interpretatie van deze sound. Het resulteerde in debuutalbum Dreamhatcher, dat we al even sterk aanraden als het concert zelf.

Brik Tu-Tok is het muzikale huzarenstuk van Maxim Storms en Linde Carrijn. Samen creëren ze een eigenzinnig universum met behulp van huishoud prullaria en diverse tamtam. Brik Tu-Tok klinkt rauw, catchy en spacy. Met andere woorden: "Too Sushi for my Pony".

MDCIII(BE)

Voodoo band MDCIII is een van de vele projecten van M. De Craene. Sinds het verschijnen van Interstellar Space heeft de combinatie van sax en drums een aura van spirituele ambitie aangemeten gekregen.

Lees meer
MDC III+ Brik Tu-Tok
21.03.19
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 10
Avondkassa
€ 13