Amongster

+ Mauger

In 2016 verscheen Amongster's debuutalbum Trust Yourself To The Water, met Jasper Maekelberg (Faces On TV) achter de knoppen. Sindsdien werkte frontman Thomas Oosterlynck naarstig aan een opvolger, deze keer met producer Reinhard Vanbergen (Das Pop, Rheinzand, ... ). 

Het resultaat mag er wezen: A New Arrival is een dijk van een plaat. We horen minder synths, meer gitaren én blazers. De inspiratie voor zijn teksten haalde hij bij schrijvers en filosofen als Nietzsche, Kant, Jordan Peterson, Sam Harris,  ... . De belangrijkste muzikale invloeden komen van Iron & Wine, Andy Shauf, Elliott Smith, Nick Drake, Thom Yorke, Sufjan Stevens, ... . 

Leuk detail: de cover van het album is ontworpen door Sammy Slabbinck, die ook het artwork van Leonard Cohen's allerlaatste albumhoes op zijn naam mag schrijven.  

Support komt van MAUGER. Zij brengen muziek die de oren streelt, het verstand prikkelt en het hart een sprongetje doet maken. Ook is MAUGER het geesteskind van zanger/gitarist Mauger Mortier, een nine-to-fiver met een steady job in het bedrijfsleven, die tijdens saaie meetings weleens stiekem flarden tekst noteert. 

In het voorjaar van 2019 bracht het ambitieuze, Kortrijks/Gentse label Mayway Records hun debuutalbum Sunday Competition uit. Dat werd grotendeels opgenomen in de BOMA-studio’s in Gent, die onder meer al J. Bernardt, Baloji en De Beren Gieren over de vloer kregen. De eerste single, ‘I’m Always Fine’, wordt half oktober gelanceerd. Die werd ingeblikt in de Costa Ricaanse El Studio bij Jeff Claeys, waar Millionaire ‘Sciencing’ opnam.

MAUGER(BE)

Muziek die de oren streelt en het hart een sprongetje doet maken. Dat is MAUGER, het muzikale geesteskind van zanger/gitarist Mauger Mortier.

Lees meer

Amongster(BE)

Intieme popliedjes met warme elektronica en tegendraadse ritmes: Amongster vindt geen warm water uit, maar kan het wel héél mooi serveren. De band rond Thomas Oosterlynck was in 2014 winnaar van De...

Lees meer
Amongster+ Mauger
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16