Nubiyan Twist

+ VENTILATEUR

Dit collectief uit Leeds is een voortrekker in de Londense scene zonder muzikale grenzen: soul, jazz, hiphop, afrobeat, latin, dub en elektronica komen voorbij. Grote namen die u voorgingen als fan: Nubiyan Twist is kind aan huis in de BBC6-show van Gilles Peterson, Mulatu Astatke zingt een nummer op de nieuwe plaat Jungle Run, en David Byrne zette de band al in 2015 op de affiche van Meltdown Festival, dat hij cureerde.

Virtuoze muzikanten, producers en componisten: Nubiyan Twist heeft het allemaal in huis. Gitarist/producer Tom Excell is de drijvende kracht; er zijn 4 blazers, 3 zangers en een internationale ritmesectie (Brazilië / UK). 

Tweede LP Jungle Run komt uit op 15 februari bij Strut. Naast de unieke stem van Nubiya Brandon zijn op het album ook andere zangers te horen: saxofonist Nick Richards neemt eerste killer single 'Tell It To Me Slowly' voor zijn rekening, maar ook de Ghanese ster K.O.G.Tony 'Afrobeat' Allen ('Ghosts') en Ethiojazz-pionier Mulatu Astatke ('Addis To London') doen mee. Join the cult!

Support act is VENTILATEUR, en Brugs trio dat invloeden uit jazz, rock en fusion combineert om instrumentaal een krachtig geluid neer te poten dat elk moment kan wisselen tussen zweverige soundscapes, potige ritmes en wervelende licks. Liveshows worden steevast opgesmukt door improvisatie, waarmee de band hun nummers aan mekaar breit.

Krewcial

Krewcial a.k.a. Pascal Garnier, is rapper, producer én auteur van België’s allereerste Engelstalige rapplaat en nog een paar soloplaten. Headnodden / dansen (jij kiest) gegarandeerd!

Lees meer

Nubiyan Twist(UK)

De band ontstond in 2015 midden in de bloeiende muziekscene van Leeds. Hun titelloos album uit dat jaar trok de aandacht van David Byrne; in 2016 volgde een EP en in februari volgt de tweede LP.

Lees meer
Nubiyan Twist+ VENTILATEUR
25.03.19
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17

Foto © Blue Laybourne