UMM + Yùrt

Met Yùrtlanceert Brecht Plasschaert (Marble Sounds, Yuko)​ een nieuwe Gentse indieband die tot de verbeelding spreekt. Bevolkt door alleen maar klinkende namen uit de pop- en jazzscène en bediend van een avontuurlijke bezetting met een duo klarinetten, dat belooft. Thomas Oosterlinck (Amongster)​ zijn dragende stem doorklieft zorgvuldig georkestreerde klankbeelden en rafelige, soms krakende elektronica. Het resultaat zit ergens tussen rauwe kracht en zuivere melancholie. Voor fans van ​Sufjan Stevens, the Notwist, Why? en Four Tet.​

UMM​ betovert met experimenteel afgekruide pop. Ingrediënten zijn welgemikte grooves door hoekige ritmes, intrigerende songstructuren, prominente synths en zijdezachte mysterieuze vocals. Experimentele pop met een internationaal karakter. Ze speelden o.a. op Boomtown, Trix, STUK, TAZ (theater aan zee) en kregen airplay op Radio 1 met singles ‘Papercut' en ‘One', het eerste nummer van hun EP The Good Side. Ze werkten voor die plaat samen met producer Jeff Claeys (Millionaire, The Van Jets & Admiral Freebee).

Een coproductie tussen DEMOCRAZY en Handelsbeurs Concertzaal

UMM(BE)

Experimentele pop uit Gent. Indiestyle.be vat het zo samen: Subtiele indiepop. Soms ingetogen, dan weer speels. Op voorspelbaarheid haalt het Antwerpse gezelschap een hopeloze buis.

Lees meer

Yùrt

Met Yúrt lanceert Brecht Plasschaert (Marble Sounds, Yuko) een nieuwe Gentse band die tot de verbeelding spreekt.

Lees meer