Noah Vanden Abeele

Noah Vanden Abeele ademt pianomuziek. Zijn fascinatie voor piano begon toen hij op 4-jarige leeftijd de piano van zijn grootouders kreeg. Hij begon meteen al te zoeken naar combinaties en kleuren om eigen stukjes te maken. De liefde voor improvisatie is toen ontstaan en heeft hem sindsdien nooit meer losgelaten. 

Noah studeerde klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar hij zijn masterdiploma behaalde. Hij kreeg er pianoles van Aleksandar Madzar en Piet Kuijken. Na zijn studies behaalde hij het diploma post-graduaat piano bij Ewa Bukojemska aan het Conservatorium te Krakau (Polen). Nadien studeerde hij nog enkele jaren jazzpiano bij Nathalie Loriers.

Zijn eerste album ‘Universe’ (Munich Records / V2 Records Benelux) is geboren uit die grote liefde voor improvisatie. Noah omschrijft zijn muziek als minimalistisch of eigentijds klassiek. Kort gezegd: een aanrader.

Voor dit optreden laat hij zich begeleiden door z'n strijk-quintet dat bestaat uit: Jeroen Baert (viool), Yumika Lecluyze (viool), Karel Coninx (altviool), Seraphine Stragier (cello) en Herlinde Verheyden (cello). 

Noah Vanden Abeele(BE)

Als je Noah vraagt om zijn muziek te omschrijven dan gaat hij het liefst aan de piano zitten. ‘Je kan al een heel verhaal vertellen door één enkele noot te spelen.'

Lees meer
Noah Vanden Abeele
09.05.19
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 10
Avondkassa
€ 13

Dit is een concert met ongenummerde zitplaatsen.