Almighty Mighty

+ Wardrobe

Almighty Mighty is de nieuwe band van Stéphane Misseghers (dEUS, Soulwax), Michélé De Feudis (Horses on Fire), Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy), met ook Alan Gevaert (dEUS), Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards), Emily Vernaillen (Azra), Ian Clement (Wallace Vanborn), Charlotte Caluwaerts, Femke De Beleyr en Steven Janssens. Oef! 

Enkele jaren geleden werden nummers geschreven, zonder doel voor ogen, en met een artistieke vrijheid die je maar zelden tegenkomt. De nummers bleken dan ook te goed om te laten liggen, en er werd verder aan gewerkt met de strafste muzikanten van het land. 

Almighty Mighty trad voor het eerst op in februari op We Are Open in Trix, en eind dit jaar brengt de het elfkoppige ensemble een EP uit. Twee singles zijn er nu al. 'Slow Burner' kreeg als video een ode aan Stranger Things, Tim Burton, Limbo en Charles Burns, 'Death Parade' ging in première bij Focus Knack: "een afgemeten brokje barokke pop voor meerwaardezoekers met een geanimeerde videoclip". Daar is Tristan gastzangeres: "haar stem neemt je mee op een trip en past daarom heel goed bij onze filmische sound. Een Disneyprinses op lsd, dat is het," zegt Michélé De Feudis daarover. 

Wardrobe(BE)

Deze Antwerpse alternatieve indieband is het project van artiest Johan Verckist die ook deel uit maakt van de Belgische formatie Glitterpaard. Tweede album 'Giving Up A Ghost' is uit sinds maart.

Lees meer

Videos

Almighty Mighty+ Wardrobe
25.10.19
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17