Almighty Mighty

+ Wardrobe

Almighty Mighty is de nieuwe band van Stéphane Misseghers (dEUS, Soulwax), Michélé De Feudis (Horses on Fire), Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy), met ook Alan Gevaert (dEUS), Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards), Emily Vernaillen (Azra), Ian Clement (Wallace Vanborn), Charlotte Caluwaerts, Femke De Beleyr en Steven Janssens. Oef! 

Enkele jaren geleden werden nummers geschreven, zonder doel voor ogen, en met een artistieke vrijheid die je maar zelden tegenkomt. De nummers bleken dan ook te goed om te laten liggen, en er werd verder aan gewerkt met de strafste muzikanten van het land.

In 2019 brengt Almighty Mighty voor het eerst muziek naar buiten: begin februari kwam de eerste single online, 'Slow Burner', een EP volgt. De video van 'Slow Burner' is een ode aan Stranger Things, Tim Burton, Limbo en Charles Burns. Almighty Mighty trad voor het eerst op in februari op We Are Open in Trix.

En hoewel het er alle schijn van heeft, worden ze niet graag 'supergroep' genoemd: "we zijn gewoon muzikanten die al een tijdje meedraaien, dat is daarom niet per se een supergroep. Dat woord wordt te gemakkelijk gebruikt. En het brengt serieus wat druk met zich mee," zegt Misseghers in een interview met Humo.

Wardrobe(BE)

Deze Antwerpse alternatieve indieband is het project van artiest Johan Verckist die ook deel uit maakt van de Belgische formatie Glitterpaard. Tweede album 'Giving Up A Ghost' is uit sinds maart.

Lees meer
Almighty Mighty+ Wardrobe
do 20.06
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17